Editie Duurzaam Bouwen 2011

woensdag 2 maart 2011
timer 3 min
Meer weten? Stedebouw & Architectuur heeft on line een breed aanbod themarelevante informatie. Zeer toegankelijk en overzichtelijk want per thema gekanaliseerd. Enkele items, vindt u in koloms in de editie van  Stedebouw & Architectuur themanummer Duurzaam Bouwen 2011  Om u snel op weg te helpen hebben we hieronder de verschillende items in de koloms voorzien van een hyperlink. Een muisklik is genoeg  en u ontsluit de voor u interessante en uiterst relevante informatie.

Informatie en doorkliks in kolom op pagina 16:

 

Bouwbedrijven worden duurzame energieleveranciers. Bouwbedrijven worden de duurzame energieleveranciers van de toekomst, zegt Peter Fraanje, Bouwend Nederland. Bouwers investeren in betere energieprestaties en de opwekking van duurzame energie en verdienen de hogere investeringen terug in de exploitatiefase. Bouwers en ontwikkelaars spelen in op de sterk groeiende markt voor klimaatneutraal wonen en werken.

 

Gratis rapport over toepassen van Cradle to Cradle.Wilt u het verschil maken in duurzaam bouwen? Cradle to Cradle echt toepassen en verder gaan dan alleen materialen en producten? In dit rapport wordt de vertaalslag gemaakt van deze filosofie naar concrete maatregelen in de bouw. Verder krijgt u inzicht in een nieuwe stappenstrategie die de oude Trias Ecologica vervangt.

 

FARO architecten, over duurzaam en energiezuinig bouwen. “De tijd van de kleine stappen ligt achter ons. We moeten nu in grote sprongen het ravijn over.” Interview met Pieter Weijnen, FARO architecten, over duurzaam en energiezuinig bouwen.  

 

Cradle to Cradle in Wageningen. Het duurzaamste laboratorium van Nederland is het Nederlandse Instituut voor Oecologisch Onderzoek (NIOO) in Wageningen. Het nieuwe laboratorium, aan de Mansholtlaan zit vol innovaties, conform de principes van Cradle to Cradle.

 

Gratis rapporten. Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek van themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden. Onder meer: energiebesparende maatregelen in de bestaande woningbouw, handreiking Cradle to Cradle, en stadslandbouw.

 

Catchy tunes: eco-architectuur van MVRDV. “Beelden maken die blijven hangen.” Interview met Jacob van Rijs over de eco-ambities van MVRDV, naar aanleiding van een MVRDV project in Gwanggyo, een nieuw stadscentrum — 35 kilometer ten zuiden van Seoul, Zuid-Korea. MVRDV ontwierp een archipelago van begroeide heuvels — een samenballing van stedelijke functies onder een groene deken.

 

 

 

Informatie en doorkliks in kolom op pagina 30:

 

 

TNT Real Estate bouwt Green Offices. Interview met Flip Verwaaijen, directeur TNT Real Estate. Verwaaijen heeft uitgesproken meningen over de bouwketen. “Projectontwikkelaars?Het zijn net krijsende meeuwen. Even een visje meepikken, snel weer weg, en alles en iedereen ondergescheten achterlaten.”

 

Video’s duurzaam bouwen. Stedebouw & Architectuur heeft on line een breed aanbod themagerelateerde video’s. Een voorbeeld  is de video over de renovatie van Rijksmonument De Tempel in Den Haag. Het  gebouw is gerenoveerd van label G naar A. WarmBouwen zorgt ervoor dat beperkte bijverwarming en -koeling nodig is, reguleert vocht en maakt natuurlijke ventilatie mogelijk.

 

 

Stedebouw & Architectuur op LinkedIn. Stedebouw & Architectuur heeft een LinkedIn groep, een breed platform voor professionals die op zoek zijn naar praktische oplossingen op het gebied van stedenbopuw en architectuur. Word ook lid van de Stedebouw & Architectuur groep op LinkedIn en krijg naast actuele ontwikkelingen antwoord op actuele vragen of ga in discussie met vakgenoten.

 

Op het  LinkeIn platform van Stedebouw & Architectuur is een boeiende discussie gaande over de haalbaarheid van het overheidsbeleid om in 2020 14 procent van de totale energiebehoefte te halen uit herwinbare bronnen. Meld u aan als lid en discussieer mee. 

 

Video’s duurzaam bouwen. Stedebouw & Architectuur heeft on line een breed aanbod  van themagerelateerde video's. Ook over Duurzame Bouwen zijn vele informatieve video's aanwezig.

 

 

Uitgave gemist?

Klik hier voor alle links uit Stedebouw & Architectuur Het Nieuwe Bouwen 2011 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel