Editie Bouw & Zorg 2012

donderdag 22 november 2012
timer 2 min
Video’sOp de website van Stedebouw & Architectuur zijn video’s over bouw en zorg te zien.Co-Housing Hoogvliet, een zorg- en woningbouwproject van  Bergen Kolpa Architecten. Over het creëren van sociale cohesie in een naoorlogse tuinstad, met woonzorg als een van de componenten.

Artikelen

In ‘Zestig jaar ouderenhuisvesting’ schetsen Noor Mens en Cor Wagenaar de ontwikkelingen in het ‘bouwen voor de zorg’: van de naoorlogse bejaardenhuizen die we danken aan Drees tot aan de plannen voor een seniorenstad in de Noordoostpolder die we danken aan Inbo, BAM en TNC Property Projects.

Het Gemini Ziekenhuis in Den Helder is de eerste integrale aanbesteding van een groot zorggebouw op basis van het Living Building Concept (LBC). Bij de aanbesteding boden drie consortia, bestaande uit een architect, bouwer, installatieadviseur, en financieel adviseur, op de klus van zo’n 65 miljoen euro.

In Glasgow is eind 2011 een Maggie’s Centre geopend naar ontwerp van OMA partners Rem Koolhaas en Ellen van Loon, ontworpen in opdracht van een Stichting die werd opgericht door Charles Jencks, Koolhaas’ voormalige leermeester en een persoonlijke vriend. 

Ton Venhoeven introduceerde enkele jaren geleden het decentrale ziekenhuis. Het idee is simpel. Breng het traditionele ziekenhuis terug tot de kern. En verplaats functies die niet tot het ‘core hospital’ behoren naar elders in de stad of wijk.

Gratis rapporten

Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek met themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden.

Onder leiding van de Radboud Universiteit Nijmegen is onderzoek gedaan naar de effecten van tien woonservicegebieden in Nederland. Dit rapport is een samenvatting van het onderzoek en de resultaten van het onderzoek.

Particuliere woonzorg neemt een hoge vlucht. Uitgave over de markt voor particuliere woonzorg 'Prachtig boven tachtig' van DTZ Zadelhoff.

Corporaties worden geconfronteerd met toenemende vraag naar mantelzorgwoningen. Hierover publiceerden Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg de 'Handreiking Mantelzorgwoningen voor corporaties'. De publicatie geeft aan wat er zoal komt kijken bij de realisatie van een mantelzorgwoning.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel