Duurzaamheid steeds populairder

maandag 5 december 2011
timer 2 min
Duurzaamheid wordt steeds populairder. Architecten zien duurzaamheid niet meer als een hype, maar als een trend die de toekomst van het bouwproces in grote mate zal beïnvloeden. Dit blijkt uit  de European Architectural Barometer, een onderzoek dat elke drie maanden onder 1.200 architecten in Europa wordt uitgevoerd.

De manier waarop gebouwen tegenwoordig worden gebouwd, is al veranderd door de invloed van duurzaamheid, aangezien zowel architecten als opdrachtgevers de laatste tijd hier veel aandacht aan besteden.

 

Trend

Voor architecten is duurzaamheid veel meer dan alleen energie-efficiëntie en hoewel duurzaamheid nog een paar jaar geleden als een hype op de bouwmarkt verscheen, ontwikkelt het zich momenteel meer als een trend. Als gevolg hiervan houden verschillende partijen rekening met duurzaamheid in het bouwproces.

 

In Spanje en Duitsland geeft het grootste deel van de architecten aan het zeer eens te zijn met de stelling dat duurzaamheid het bouwproces in de toekomst zal beïnvloeden (respectievelijk 41% en 40%). Aan de andere kant zijn de architecten in het Verenigd Koninklijk voorzichtiger in het geven van een oordeel en slechts 13% van hen is het zeer eens met de stelling dat duurzaamheid niet alleen een hype is, maar een trend. Hier heeft 41% van de architecten uit het Verenigd Koninkrijk een neutrale mening over.

 

Al met al kan geconcludeerd worden dat de meerderheid van de architecten (meer dan 70%) in 5 van de 6 landen (behalve het Verenigd Koninklijk) verwacht dat duurzaamheid het bouwproces in de toekomst zal beïnvloeden.

 

Dit en meer blijkt uit de European Architectural Barometer, het driemaandelijks marktonderzoek van Arch-Vision (www.arch-vision.eu) onder 1.200 architecten in Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel