Duurzaam bouwen met staal

woensdag 19 oktober 2011
timer 2 min
Bouwen met Staal organiseert dinsdag 29 november a.s. het seminar ‘’. In één middag/avond met hoge informatiedichtheid wordt de construerende tak van de bouw bijgepraat over duurzaam bouwen. De negen sprekers gaan in op verschillende aspecten waarbij de focus ligt op staal als bouwmateriaal.

Het seminar ‘Duurzaam bouwen met staal’ richt zich op constructief ontwerpers, constructeurs, staalbouwers, bouwplantoetsers en docenten. De lezingen zijn ook interessant voor architecten, aannemers, adviseurs duurzaam bouwen en toezichthouders. Het is de eerste keer, dat dit seminar wordt georganiseerd. Voorjaar 2012 volgt een meerdaagse cursus die dezelfde onderwerpen uitgebreider en diepgaander behandeld.

Inhoud
Het gebruik van staal in de bouw heeft vanuit het perspectief van duurzaamheid meerdere voordelen. De ranke, prefab bouwwijze biedt: hoge bouwsnelheid, minder van bouw- en sloopafval, reductie van lawaai en overlast, verhoogde productiviteit en meer veiligheid op de bouwplaats. Voordelen van staalskeletbouw zijn de flexibiliteit de gebruiksfase, grotere indelingsvrijheid en toekomstige aanpasbaarheid. Voorbeelden hiervan zijn de mogelijkheden om gebouwen in de toekomst uit te breiden of van functie te veranderen.

Programma
Na het welkomstwoord door de dagvoorzitter Bert Snijder (TU/e) volgen inleidingen over de (veranderende) Europese en Nederlandse regelgeving en materiaalgegevens en de Nationale Milieudatabase. Daarna wordt ingegaan op staalproductie, hergebruik en recycling, bepalingsmethoden en cradle to cradle. Na het diner wordt aan de hand van voorbeeld-projecten ingegaan op energie- en installatieconcepten en de invloeden hiervan op de constructie.

Sprekers
De sprekers zijn alle actief op het gebied van duurzaam bouwen als ontwerper of adviseur. Enkele namen zijn: Agnes Schuurmans (Rockwool), Bauke Hoekstra Bonnema (Tata Steel Bouw), Michiel Visscher (DHV), Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal), Arnold de Vries Robbé (PAC) en Evert Vrins (Evert Vrins Energieadvies).

Locatie en prijs
Het seminar ‘Duurzaam bouwen met staal’ vindt plaats bij het Van der Valk Hotel in Houten. Deelname is gratis voor leden van Bouwen met Staal. Niet-leden betalen slechts € 135,- excl. btw. De catering, inclusief een diner. Dit seminar wordt georganiseerd met ondersteuning van de Staalfederatie.


http://www.bouwenmetstaal.nl/index.php?page=duurzaam-bouwen-met-staal

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel