Dura Vermeer opent puinrecyclinglocatie in Nijmegen

woensdag 4 april 2012
timer 2 min
Dura Vermeer heeft vandaag een nieuwe puinrecyclinglocatie aan de Energieweg in Nijmegen geopend. Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur, verrichtte de officiële openingshandeling door de toegangspoorten van het terrein te openen.

Met de opening van de puinrecyclinglocatie in Nijmegen heeft Dura Vermeer er een tweede puinrecyclingterrein bij. In het Noord-Hollandse Vijfhuizen breekt Dura Vermeer met een vaste brekerinstallatie al meer dan 25 jaar bouw-, beton- en asfaltpuin tot secundaire bouwstof. Dura Vermeer verwacht jaarlijks met beide locaties meer dan 600.000 ton puin te recyclen en daarmee te kunnen voldoen aan de vraag naar gecertificeerde bouwstoffen. Inspelend op duurzaamheidseisen van klanten ziet Dura Vermeer deze vraag naar hergebruik steeds meer toenemen.

 

Mobi

De puinrecyclingsinstallatie in Nijmegen wordt de vaste werkplek van de ‘Mobi’. De schoonste mobiele breker van Nederland gaat op dit 2,5 ha grootte terrein het puin verwerken tot opnieuw in te zetten bouwstoffen. Tevens heeft het terrein een loswal die geschikt is voor op- en overslag van zowel puin en de geproduceerde secundaire bouwstoffen als andere bouwmaterialen. Dura Vermeer werkt hierbij intensief samen NeBoHa, groothandel in losgestorte grond en weg- en waterbouw materialen.

 

Recycling

Dura Vermeer verwacht dit jaar op de puinrecyclingslocatie in Nijmegen circa 80.000 ton puin dat vrijkomt bij wegenbouwprojecten en sloop- en renovatiewerkzaamheden te recyclen tot granulaten met KOMO certificaten. De mobiele breker die dit puin verwerkt, breekt daarnaast op allerlei bouwlocaties en asfaltcentrales nog eens zo’n 150.000 ton op jaarbasis. De vaste recyclingsinstallatie van Dura Vermeer op het recyclingterrein in Vijfhuizen verwerkt zo’n 400.000 ton puin per jaar. Al het puin dat binnenkomt wordt zonder toevoeging van primaire grondstoffen omgezet naar een ander product en weer uitgezet.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel