Drijvende Maasvilla’s genomineerd voor WWR-Award

maandag 10 oktober 2011
timer 2 min
Het 'Bouwen op Water'-project, Maasvilla’s Ohé en Laak, van bouwconcern Dura Vermeer, Boiten raadgevende ingenieurs en Factor Architecten is genomineerd voor de Water, Wonen & Ruimte Award. De vakprijs wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Water, Wonen & Ruimte Congres, dat zal plaatsvinden op 13 oktober aanstaande in Rotterdam.

In deze verkiezing kiest een vakjury het project waarbij water succesvol is toegepast bij gebiedsontwikkeling. Maasvilla's Ohé en Laak is één van de drie genomineerde projecten.Het project bestaat uit 16 (permanent) drijvende woningen en 16 amfibische (semi-permanent drijvend) woningen in Ohé en Laak. Op dit moment is fase 1 in aanbouw en deze wordt in het voorjaar van 2012 opgeleverd. Dormio recreatiewoningen bv uit Arnhem verzorgt de exclusieve verkoop voor dit unieke project.

 

Water, Wonen & Ruimte Award

Vakblad Water, Wonen & Ruimte organiseert de verkiezing voor het tweede jaar op rij. De vakjury bestaat uit professionals afkomstig uit wetenschap, overheden en het bedrijfsleven.

Het centrale thema van de verkiezing luidt ‘Water werkt’.  Volgens Jan-Willem Wesselink, hoofdredacteur van Water, Wonen & Ruimte, sluiten de drie finalisten naadloos aan op dit thema. ‘Water wordt vaak gezien als kostenpost. Deze award draait dat om. Wij laten zien dat water ook geld kan opleveren. Daardoor is de impact van de award veel groter dan alleen aan water gerelateerde projecten. De genomineerden zijn een voorbeeld voor iedereen die bezig is met gebiedsontwikkeling.’

 

Met Maasvilla's Ohé en Laak is voor de tweede keer op rij een project van Dura Vermeer, Boiten raadgevende ingenieurs en Factor Architecten genomineerd voor de Water, Wonen & Ruimte Award. Vorig jaar won het project De Gouden Kust in Maasbommel, dat is gerealiseerd door dezelfde betrokken partijen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel