Drie nominaties BNA Gebouw van het Jaar 2012 regio Zuid-Nederland

vrijdag 16 maart 2012
timer 2 min
Kindercampus de Vuurvogel in Tilburg van Grosfeld van der Velde architecten uit Breda is een van de drie nominaties die in de Zuid-Nederlandse voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012 zijn geselecteerd. Een vakjury onder leiding van Pim van der Ven (Juli ontwerp en advies) selecteerde ze uit 81 inzendingen. De winnaar in de regio Zuid wordt op 13 april 2012 bekendgemaakt.

De jury – naast Pim van der Ven bestaande uit Aldo Vos (Broekbakema architecten), Ellen Schild (Studio Groen+Schild), Sietske Heddema (hoofd stedebouw en cultuurhistorie gemeente Apeldoorn) en Eveline Paalvast (Architectuurcentrum Aorta) – nomineerde de volgende projecten, in alfabetische volgorde:

 

  • Herbestemming St. Josephkapel in Eindhoven van Bo.2 Architectuur en Stedebouw uit Tilburg
  • Het Arresthuis in Roermond van Engelman Architecten uit Roermond
  • Kindercampus de Vuurvogel in Tilburg van Grosfeld van der Velde architecten uit Breda

Daarnaast kende de jury een eervolle vermelding toe aan het project Afscheidsruimte begraafplaats ‘De Oude Landen’ in Nuenen (Van den Pauwert architecten, Eindhoven).

 

Prijsuitreiking

De jury kiest uit de nominaties een regionale winnaar. Deze wordt op vrijdag 13 april 2012 bekendgemaakt in het Van Abbe Museum in Eindhoven. Voorafgaand aan de prijsuitreiking is er gelegenheid deel te nemen aan een architectuur- of kunstrondleiding door het museum.

 

Hoofdprijs

De genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012, die op 16 mei in Amsterdam wordt uitgereikt. Daarnaast kan iedereen nog stemmen voor de publieksprijs, die de BNA dit jaar voor het eerst organiseert.

 

Alle ingezonden projecten zijn te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl

 

BNA Gebouw van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Saint-Gobain Glass

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel