DOET start eerste EV Roadshow

woensdag 22 augustus 2012
timer 3 min
Deze zomer introduceert DOET, in samenwerking met Het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum, de EV Roadshow. Vanaf 25 augustus 2012 is het mogelijk om iedere prominente locatie in Nederland voor één dag om te toveren tot een Elektrisch Vervoer Centrum. Zo kan het lokale publiek kennis maken met alle facetten van elektrisch vervoer. De start van de eerste EV Roadshow vindt plaats op zaterdag 25 augustus aan de Van Heemstraweg in de gemeente Beuningen.
Gemeenten in Nederland komen in rap tempo voor steeds meer keuzes te staan met betrekking tot Elektrisch Vervoer. DOET – de onafhankelijke branchevereniging voor Elektrisch Vervoer – en het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum – het grootste EV proefritten Centrum van Nederland – helpen gemeenten bij het informeren van inwoners, bedrijfsleven, en ambtenaren en bieden houvast bij het opstellen voor Elektrisch Vervoer (EV)-beleid. Waar het EVC het publiek al informeerde op haar permanente vestiging in Rotterdam, laat de EV Roadshow het publiek op lokaal niveau kennis maken met EV.
 
Nut en noodzaak
DOET en het HNR | EV Centrum werken hard aan het informeren van overheidspartijen, bedrijfsleven en consumenten over de kansen en consequentie die de groeiende vraag naar elektrisch vervoer biedt. Hoewel er op ambtelijk niveau de laatste jaren veel kennis is ontwikkeld over de mogelijkheden die elektrisch vervoer biedt, blijkt uit onderzoek van DOET, dat er een groeiende behoefte is aan hands-on informatie voor lokale overheidspartijen, ondernemers, en consumenten. DOET vult die behoefte graag in en voorziet dat gemeenten, inwoners en het lokale bedrijfsleven een grote rol gaan betekenen in de transitie naar duurzame mobiliteit. De DOET HNR | EV Centrum Roadshow maakt deel uit van een integraal plan om gemeenten kennis te laten maken met alle facetten van elektrisch rijden.
 
Opzet van de Roadshow
De DOET HNR | EV Centrum Roadshow is voor iedere gemeente beschikbaar. In een centrale presentatieruimte brengen koplopers uit het Nederlandse EV-veld een up-to-date verslag uit over de laatste stand van zaken op het gebied van deze nieuwe vorm van mobiliteit. Het publiek zal bestaan uit inwoners, plaatselijke ondernemers en gemeentelijke medewerkers, die hier allen van dichtbij kennis kunnen maken met het fenomeen elektrisch rijden. Tijdens deze dag wordt er onder de opkomst aan ondernemers een jaar lang gratis rijden in een elektrisch voertuig (incl. oplaadpas) verloot. Na afloop wordt door DOET een 1-daagse stoomcursus EV-implementatie voor gemeentebesturen aangeboden. Daarnaast kan DOET en het HNR | EV Centrum de gemeente ondersteunen bij het opstellen van specifieke EV programma’s of bij de inbedding van het lokale EV-kansen in breder beleid.
 
Op de dag wordt er door middel van een digitale EV enquête in kaart gebracht hoe het staat met de acceptatie van elektrisch vervoer binnen de gemeente. Na afloop krijgt de gemeente toegang tot het digitale platvorm van het HNR | EV Centrum waar de uitkomsten gespiegeld kunnen worden met andere steden.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel