Disaster driven

zondag 29 januari 2012
timer 1 min
Rudolf van Mierlo is enthousiast over de omslag in de wereld van de brandveiligheid. Van regelgeving naar een risicogerichte benadering. Maar hij waarschuwt voor een al te brede toepassing. “De risicobenadering is prima voor 10 tot 20 procent van de gebouwde objecten. Want dat zijn complexe gebouwen, in hoge mate innovatief, vanuit een bijzonder idioom ontworpen. Maar voor de mainstream van de gebouwen, die overige 80 procent, is een risicobenadering niet relevant. Dat zijn standaard gebouwen die beter met de prestatie-eisen van de huidige regelgeving kunnen worden afgedekt. En de bouwkolom heeft het toch al zo moeilijk met de regelgeving, met het Bouwbesluit en het Gebruiksbesluit. Risicobenadering maakt het nog complexer, nog moeilijker.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel