DICTATOR is partner in brandveilige en toegankelijke oplossingen

dinsdag 13 september 2011
timer 2 min
Al bijna 80 jaar is DICTATOR fabrikant en leverancier van innovatieve oplossingen voor het geruisloos openen, opvangen en sluiten van deuren en poorten.

"‘Het afgelopen jaar zijn we er opnieuw in geslaagd onze marktpositie te verstevigen, met dank aan onze afnemers! Het vertrouwen in ons product is groot", aldus Harry Werkman (commercieel directeur).

 

Het bedrijf levert een breed pakket producten op het gebied van brandveiligheid. Naast Elektromagneten, rook- en warmtemelders, vrijloopdeurdrangers, onderscheidt DICTATOR zich in de markt met een compleet programma deuraandrijvingen voor toepassing op branddeuren. Van eenvoudig mechanisch sluitsysteem tot volautomatische aandrijvingen.  

 

Deuraandrijvingen

Bijvoorbeeld de DICTAMAT 500; een veerkabelrol met 160N of 320N trekkracht. Voorzien van een geïntegreerde radiaaldemper, die ervoor zorgt dat uw brand schuifdeur over de hele sluitweg gecontroleerd (in snelheid regelbaar) dichtloopt.

Maar ook uw deur van 1300kg is een uitdaging, die de DICATMAT  7000-21 probleemloos aankan. Zeker bij dit soort deuren speelt gebruiksveiligheid een grote rol. 

 

Vrijloopdeurdranger

Een van de meest recente producten op het gebied van brandveiligheid is de vrijloop deurdranger voor draaideuren. Door de vrijloop functie kan de deur in elke gewenste positie worden opengezet. De weerstand van de dranger is dan niet merkbaar. Zodra de stroom uitvalt of de rookmelder een (brand)alarm afgeeft, wordt de deur automatisch gesloten.

Dit zwitserse kwaliteitsproduct is een ideale oplossing voor galerijen bij verzorgingstehuizen, voor bejaardencentra, ziekenhuizen, scholen en kinderdagverblijven.  

 

HLS-catch

De HLS-catch (foto) is een temperatuurpal voor enkele en dubbele 30 en 60 minuten brandwerende (binnen)deuren. De pen is in ruststand opgesloten in zijn penhuis loopt uit als de omgevingstemperatuur (ca. 600graden) te hoog oploopt. De deur wordt gefixeerd en voorkomt kromtrekken en het ontstaan van vuur doorlatende aansluitnaden tussen dubbele deuren of de deur en het kozijn. De HLS-catch is ook een interessante optie bij renovatieprojecten. Deuren die nog niet aan de huidige brandwerendheidseisen voldoen, kunnen dat nu mede dankzij de HLS-catch wel.  

 

Neem contact op

Benieuwd welke oplossing DICTATOR  u kan bieden? Neem dan contact op, wij vertellen u graag persoonlijk wat de mogelijkheden zijn. www.dictator.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel