Deventer voorop met energiebesparingsproject

woensdag 26 oktober 2011
timer 2 min
Het energiebesparingsproject Verbeter & Bespaar van de gemeente Deventer is zo succesvol, dat het aantal aanvragen het beschikbare subsidiebedrag overschrijdt. Via Verbeter & Bespaar kunnen woningeigenaren ondersteuning krijgen met het nemen van energiebesparende maatregelen. Ook zijn leningen aan te vragen voor energiebesparende en duurzame maatregelen aan woningen.

De subsidieregeling heeft bijna anderhalf jaar gelopen. Ruim 610 woningeigenaren hebben in deze periode een subsidieaanvraag voor isolatie en HR ketels ingediend. Ook zijn ruim negenhonderd maatwerkadviezen opgesteld. De subsidiepot met 640.000 euro is voor 25 procent betaald door de gemeente Deventer en voor 75 procent door de provincie Overijssel. 

 

Verbeter & Bespaar landelijk voorop

Ook landelijk gezien is Verbeter & Bespaar een groot succes. De deelname van 610 woningeigenaren is op andere plekken in Nederland niet geëvenaard. De gemiddelde energiebesparing per woning is 25 procent. Dit levert omgerekend per jaar een CO2-reductie op van ruim 700.000 kg CO2. Daarbovenop zijn twintig duurzaamheidsleningen verstrekt voor onder andere zonnepanelen en grote energiebesparende maatregelen.  

 

Energiebesparingsproject gaat door
Het project Verbeter & Bespaar is eind mei 2010 gestart om woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Op een speciale website, www.verbeterenbespaar.nl, is alle informatie te vinden over energiemaatregelen, een vereist energieadvies en de aanvraag van subsidies en leningen. De vervolgplannen vanaf 2012 zijn nu nog niet bekend. Deze worden dit najaar verder uitgewerkt in het kader van de Duurzaamheidsagenda van de gemeente en zijn ook afhankelijk van de medewerking van de provincie Overijssel.

 

www.verbeterenbespaar.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel