Den Haag zet hoog in op aantrekkelijke pleinen

zaterdag 10 oktober 2015
timer 1 min
De gemeente Den Haag maakt serieus werk van het opknappen van diverse pleinen in de stad. Nadat eerder dit jaar al drie pleinen onder handen werden genomen, is de gemeente voornemens om volgend jaar nog eens zes pleinen een opknapbeurt te geven.

Centraal bij de herinrichting staan de wensen van de buurt en de lokale ondernemers. Zij kunnen meepraten over de inrichting van hun plein. Het ideaalbeeld van de gemeente zijn Haagse pleinen die fungeren als ontmoetingsplekken in de buurt.

 

Lekker ravotten op een groener plein, heerlijk zitten op nieuwe bankjes of een terras om met elkaar te praten en een prettige ingerichte buitenruimte om met de wijk buurtfeesten te kunnen organiseren. Dat is de reden waarom tijdens deze collegeperiode drie miljoen euro wordt geïnvesteerd in de pleinenaanpak.

 

Het Kamperfoelieplein was de eerste van de negen pleinen die onlangs werd opgeleverd. In 2017 worden de volgende zes pleinen opgeknapt:  Plein 1813, Stationsplein/eerste deel Loper Oude Centrum, Bazaarplein, Scholstraat, Jonckbloetplein en Spaarneplein-Centrum.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Den Haag zet hoog in op aantrekkelijke pleinen

mimohe / Shutterstock.com ©