De VELUX Groep introduceert nieuwe generatie dakramen

dinsdag 31 januari 2012
timer 2 min
De VELUX Groep, wereldwijd marktleider in dakramen, introduceert een nieuwe generatie dakramen die energie-efficiëntie, daglicht en comfort naar nieuwe en hogere niveaus brengt.

“De nieuwe generatie combineert voortreffelijke isolerende eigenschappen met een aanzienlijk verbeterde opbrengst van passieve zonnewarmte en bereikt daarmee uitstekende niveaus van energie-efficiëntie", vertelt CEO van de Groep Jørgen Tang-Jensen van VELUX A/S.

Beter binnenklimaat

Tijdens de ontwikkeling van de dakramen was de uitdaging om constructief de juiste onderdelen te vinden die optimale energie-efficiëntie garanderen en tegelijk de hoge kwaliteit van de bewezen constructie, een belangrijk kenmerk van VELUX dakramen, verder te verbeteren. Met de introductie van VELUX Thermo Technology zijn de isolerende eigenschappen verbeterd met een U-waarde van 1,2 voor de nieuwe standaard dakramen. Dit gecombineerd met een groter glasoppervlak, dat niet alleen tot wel 18 procent meer daglichttoetreding oplevert, maar ook meer passieve zonnewarmte in onze huizen toelaat, doet de nieuwe generatie dakramen tot nieuwe en uitstekende niveaus stijgen als het gaat om optimale energiebalans en energie-efficiëntie.

Goed binnenklimaat

Frisse lucht is even belangrijk voor een goed binnenklimaat als daglicht. Dankzij de unieke ventilatieklep, al lange tijd een bekend VELUX kenmerk, is ventileren wanneer het dakraam gesloten is bij de nieuwe generatie VELUX dakramen nog steeds mogelijk. Het zorgt voor aanvoer en controle van frisse lucht, wat het binnenklimaat ten goede komt.

Innovatieve montagebeugels

De nieuwe generatie VELUX dakramen kan dankzij de nieuwe innovatieve montagebeugels sneller en op twee verschillende niveaus in het dak worden gemonteerd (standaard of verdiept). Met een verdiepte montage ligt het dakraam 40 mm dieper in het dak, wat zorgt voor een nog betere integratie in het dak en een verdere bijdrage aan energiebesparing. De bediening met de nieuwe VELUX INTEGRA® io-homecontrol® bedieningstablet zorgt voor een geavanceerde en toch eenvoudige, gebruiksvriendelijke controle over het binnenklimaat voor elektrische VELUX dakramen en accessoires. Daarnaast is ook het ontwerp van de nieuwe generatie VELUX dakramen verbeterd, zowel aan de binnenzijde met smallere kozijnen als buitenzijde met afgerond lijstwerk, wat zorgt voor een eleganter dakraam.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel