De Simulation Cube van VisionaiR3D

dinsdag 29 november 2011
timer 2 min
VisionaiR3D ontwikkelde de Simulation Cube, een vierzijdig panoramisch projectiesysteem dat de kijker omsluit en hem het idee geeft dat hij midden in de visualisatie zit. Dit systeem, een front projectie CAVE systeem, is geschikt voor nieuwbouwpresentaties aan groepen tot zes personen.

VisionaiR3D is een Nederlandse onderneming, gevestigd in Tilburg en Eindhoven, die al tien jaar actief is met het in eigen beheer ontwikkelen, bouwen, verkopen en verhuren van Virtual Reality en 3D systemen. Het bedrijf is gespecialiseerd in VR presentaties voor de architectuur-branche. 

Nieuwbouwwoning

Met de lancering van de Simulation Cube voegt VisionaiR3D een belangrijk nieuw element toe aan de informatie over een nieuwbouwwoning. Wat lastig te lezen plattegronden en een maquette niet kunnen laten zien, biedt de Simulation Cube bijna automatisch. Door het panoramische beeld beleeft men de woning alsof men erin rondloopt, op ware grootte. Mensen die moeite hebben met het nemen van de koopbeslissing, zien alle onduidelijkheden weggenomen worden na een rondleiding in de Simulation Cube.

Turn-key oplossing

De Simulation Cube is een complete turn-key oplossing van zowel software als hardware, en wordt geleverd met een aantal krachtige 3D engines zoals Quest3D, Google Earth en Unity3D. Hierdoor kan men niet alleen VR omgevingen ervaren, maar deze ook zelf creëren en aanpassen. De draaibare monitor in het midden van de tafel kan gebruikt worden om de Unity3D editor te benaderen. Alle veranderingen die daarin gemaakt worden aan de VR omgeving worden direct gereflecteerd in de Simulation Cube. Objecten, materialen of belichting zoals zonlicht wijzigen tijdens de presentatie is eenvoudig.

Meest complete en flexibele VR presentatie systeem

Het maken van een VR maquette is niet duurder dan de huidige presentatie middelen. De VR maquette kan ook gebruikt worden voor het genereren van artist impressions en animaties. De Virtuele maquette is afspeelbaar op alle VR presentatie systemen van VisionaiR3D maar ook op home computers en zelfs het internet. Een bestaande woonwijk bekijken in de Simulation Cube en de toekomstige bewoner alvast de sfeer van de wijk laten proeven? Of de straat uitlopen laten zien waar de scholen, winkels of andere sociale voorzieningen zich bevinden?  Ook dat is allemaal mogelijk met de Simulation Cube!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel