De Rotterdam scoort hoog in top 10 brandveilige gebouwen

donderdag 22 september 2011
timer 1 min
Peter van de Leur, senior adviseur brandveiligheid bij DGMR,selecteerde voor Stedebouw & Architectuur een top 10 van brandveilige gebouwen. De Rotterdam, kantoorkolos van OMA op de Wilhelminapier in Rotterdam-Zuid scoort hoog in de top 10.

Van de Leur selcteerde projecten voor de top tien die ook de breedte laten zien van de brandveiligheidsadvisering, met klein en groot, nieuw en bestaand, monumentaal en modern, en dat ook met een grote diversiteit aan gebruiksfuncties.

 

Over De Rotterdam die op plek 4 staat zegt Peter van de Leur: “Voor dit hoogbouwproject is een Integraal Plan Brandveiligheid (IPB) opgesteld dat bouwkundige, installatietechnische en organisatorische voorzieningen in samenhang vastlegt. Risico’s van een plasbrand in de Nieuwe Maas beperkt door speciale brandwerende gevels en positionering van vluchtroutes.

 

Architect van De Rotterdam is OMA. Adviseur brandveiligheid: DGMR in opdracht van MAB Development en OVG.

 

Meer weten?

Voor de volledige top 10 kijk op top-10.89905.lynkx

 

Meer informatie over brandveiligheid en De Rotterdam vindt u op verticale-stad-de-rotterdam.2.94564.lynkx

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel