De Olifantenkooi/YD2M3 over nieuwe concepten in de zorg

donderdag 19 april 2012
timer 2 min
De Olifantenkooi/YD2M3 organiseert met Architectuur Lokaal op 7 mei aanstaande een bijeenkomst  over nieuwe concepten in de zorg.

Veel zorginstellingen ontwikkelen en beheren hun eigen vastgoed, al dan niet in samenwerking met woningcorporaties en/of gemeenten. Daarmee zijn zij vaak opdrachtgever van vele bouwprojecten.

 

Toch is er weinig continuïteit of identiteit te ontdekken in de gebouwde resultaten. Leidend in de exploitatie van elk bouwwerk lijkt de DienstRoosterPlanning (DRP,) het ultieme verdienmodel in de zorg.

 

Tot op heden kende het zorgvastgoed twee architectonische concepten: grootschalig en kleinschalig. Variaties op het thema zijn dan hooguit: groepswonen in de stad, villa in het bos, of zelfstandige woningen in een complex. Kan het ook anders? Zijn er nieuwe modellen te bedenken gebaseerd op de dagindeling van cliënten, hun werkzaamheden en behoeften? Zijn er koppelingen denkbaar met nieuwe netwerken of ondernemers? Op dit moment weet niemand het antwoord, maar veel zorginstellingen zijn ermee bezig.

 

De Olifantenkooi/YD2M3 onderzocht aan de hand van de praktijk bij Philadelphia Zorg nieuwe mogelijkheden voor langdurige zorg voor geestelijk en/of lichamelijk gehandicapten op kleinschalige locaties. Speciale aandacht is er voor innovatiestrategieën op drie niveaus (zorgconcepten, vastgoedconcepten en financiële concepten), vraag gestuurd ontwikkelen, courante versus aanpasbare (zorg)woningen en de koppeling met andere voorzieningen in een wijk.

 

PROGRAMMA
17.00 uur inloop
17.35 uur welkom door Indira van ’t Klooster (Architectuur Lokaal)
17.40 uur vragen uit de zorgwereld, introductie door Karel Sant (directeur Philadelphia Zorg)
17.45 uur trends in de zorg, introductie op het thema door Pieter Kuijpers (directeur De Blauwe Paraplu/Bleymore Management en mentor YD2M3)
17.50 uur presentatie van de scenario’s en reflectie van mentoren en publiek
aansluitend: discussie met mentoren en publiek, waaronder John Bosch (architect, OeverZaaijer Architecten), Arthur Lippus (adjunct-directeur Portaal), Fransje Sprunken (VORM), Judy Braam (Bureau de Bont), Ruud Stemerdink (directeur Vastgoed, Florence, Den Haag), en beslissers bij Philadelphia Zorg
19.00 uur afsluiting door Karel Sant (Philadelphia Zorg)
aansluitend borrel
20.00 uur einde
Toegang is gratis. Aanmelden kan via Tanja.vanslooten@arch-lokaal.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel