De Meeuw verwerft meerderheidsbelang in Turks bedrijf

vrijdag 20 april 2012
timer 1 min
De Meeuw heeft een meerderheidsbelang genomen in het in Ankara gevestigde bedrijf ABC Prefabrik. ABC Prefabrik, waar 60 mensen werken, produceert eenvoudige modulaire huisvesting, vooral op het gebied van werkplaatsvoorzieningen, legeringskampementen en (veld)ziekenhuizen.
Het afzetgebied behelst behalve het thuisland Turkije ook het Midden-Oosten en Noord-Afrika.
 
Marktontsluiting
De belangrijkste reden van De Meeuw om een belang te verwerven in ABC is om toegang te krijgen tot die markten,waarvan het de verwachting is dat er de komende jaren nog forse investeringen gaan plaatsvinden en waar dus sprake zal zijn van gezonde economische groei en positieve economische vooruitzichten.
 
Hoger niveau
Tevens is het de bedoeling het productenpakket van ABC op een hoger niveau te brengen zodat deze behalve in de Turkse regio ook in delen van West-Europa geleverd kan gaan worden.
 
Nieuwe fabriek
Om deze ambitieuze plannen te realiseren werd, tegelijkertijd met de overname op het industrieterrein van OSB Baskent te Ankara, een stuk grond gekocht van ruim 2,5 hectare om daar samen met ABC een nieuwe fabriek te bouwen zodat in enkele jaren de productiecapaciteit in Turkije vergelijkbaar is met die van De Meeuw in Nederland.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel