De Fabriek moet interactie tussen gebouw en wijk maximaal stimuleren

woensdag 25 januari 2012
timer 2 min
Ondernemers met een goed idee maken kans om twee jaar gratis één van de bedrijfsruimten in de Fabriek van Delfshaven te huren. Zo willen woningcorporatie Havensteder en ontwikkelaar Lingotto bijdragen aan het succes van de renovatie van en de levendigheid van de wijk.

In november 2012 opent De Fabriek van Delfshaven haar deuren als innovatief bedrijvenverzamelgebouw voor kleine bedrijven, zelfstandig ondernemers en eigenzinnige freelancers. Na een grondige renovatie wordt ‘de vervallen fabriek’ aan de Mathenesserdijk opnieuw een eyecatcher van de wijk.

Golden Unit

Het gebouw zoekt actieve en slimme ondernemers die elkaar en de omgeving kunnen versterken. Eén van de 36 werkunits in De Fabriek van Delfshaven is omgedoopt tot ‘Golden Unit’. Deze ruimte ligt direct aan de Mathenesserdijk en leent zich bij uitstek voor bijzondere horeca, een unieke winkel, een galerie of voor dienstverlenende bedrijfjes. De Golden Unit wordt voor een periode van twee jaar gratis ter beschikking gesteld aan de ondernemer met het beste businessplan. Havensteder en Lingotto vinden het belangrijk dat de interactie tussen het gebouw en de wijk maximaal wordt gestimuleerd. Goede plannen voor deze ‘Golden Unit’ kunnen ingediend worden tot 1 maart 2012.

De overige werkunits in De Fabriek van Delfshaven worden straks ‘plug and play’ verhuurd op basis van een flexibel huurcontract. Deze afsluitbare werkplekken liggen rondom een nieuw atrium met tal van gedeelde voorzieningen zoals ruimten voor vergaderen, lunchen en borrels. De units worden voorzien van alle basisvoorzieningen en zijn tegelijk nog naar eigen inzicht in te richten.

De meeste units zijn 30m2 en dus groot genoeg voor twee of drie bureaus. Units zijn te koppelen waardoor de werkruimte vergroot naar 60 tot 90 m2. Er is ook een aantal grotere units van 50m2 te huur. Ook zal een maatschappelijke organisatie zich vestigen, in de rechtervleugel van het gebouw.

www.defabriekvandelfshaven.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel