Daniëlle Harkes - Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

maandag 14 mei 2012
timer 1 min
“Intramuraal zorgvastgoed is straks alleen nog beschikbaar voor mensen met een zware zorgvraag, die nu in een verpleeghuis verblijven. Het verzorgingshuis in zijn huidige vorm gaat verdwijnen."

“Intramuraal zorgvastgoed is straks alleen nog beschikbaar voor mensen met een zware zorgvraag, die nu in een verpleeghuis verblijven. Het verzorgingshuis in zijn huidige vorm gaat verdwijnen. Wat de nieuwe woonzorgarrangementen worden, is nog niet uitgekristalliseerd. Mensen zullen langer thuis blijven wonen, ook met een zwaardere zorgvraag. De zorg speelt daar ook al op in door meer wijk- en buurtgericht te werken. Voor mensen met een goed sociaal netwerk , én een partner, is dat te doen. Maar mensen die die geïsoleerder in het leven staan hebben behoefte aan nieuwe geïntegreerde woonzorgarrangementen, het verzorgingshuis 2.0. Wel zelfstandig wonen maar met veiligheid, ontmoeting en zorg in de buurt.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel