Daling Nederlandse huizenprijzen zet door

donderdag 22 maart 2012
timer 1 min
De daling van de huizenprijzen heeft in februari aangehouden op een vrijwel gelijk niveau als in januari. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

De cijfers van het CBS en het Kadaster wijzen uit dat verkochte koopwoningen in februari 2012 gemiddeld 3,4% goedkoper waren dan in februari 2011. Daarmee was de prijsdaling iets hoger dan in januari, toen de koopwoningen met 3,3% in prijs daalden.

 

Grootste prijsdaling in appartementen

Alle woningtypen waren in februari goedkoper dan een jaar eerder. Appartementen namen voor de derde achtereenvolgende maand het meest af in prijs.

 

Sterkste prijsdaling plaats in Groningen

Gekeken naar de provincies, vond de sterkste prijsdaling plaats in Groningen, met nagenoeg 7%. "Al driekwart jaar dalen de prijzen in deze provincie harder dan het landelijke gemiddelde", stelt het CBS.

 

In februari wisselden iets meer dan 8 duizend bestaande koopwoningen van eigenaar. Daarmee was het aantal verkopen bijna 18% lager dan in februari 2011.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel