Dag van de Constructieve Veiligheid in teken van dialoog

maandag 2 juli 2012
timer 2 min
Op 26 september organiseren VNconstructeurs en Bouwend Nederland in Utrecht de eerste Dag van de Constructieve Veiligheid. Op die dag gaat de bouw in gesprek over hoe de constructieve veiligheid nu daadwerkelijk concreet verbeterd kan worden. Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is een van de sprekers. De dag wordt afgesloten met de presentatie van de Agenda Constructieve Veiligheid 2012-2015.

Het is niet goed gesteld met de constructieve veiligheid in Nederland. De bouw wordt geconfronteerd met een groeiend aantal incidenten. Betere samenwerking tussen alle partijen in het ontwerp- en bouwproces is cruciaal om ongevallen en faalkosten terug te dringen. Dat vraagt om een cultuur- en gedragsomslag. Tijdens de eerste Dag van de Constructieve Veiligheid gaan partijen met elkaar in gesprek over wat daarvoor precies nodig is.

 

Verschillende onderzoeken

 Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, zal in zijn toespraak aanbevelingen doen op basis van verschillende onderzoeken van de raad, zowel binnen als buiten de bouw. Een van die onderzoeken is dat naar de instorting van het dak van het Twente-stadion, waarvan de resultaten begin juli worden gepresenteerd. Ook gaat Joustra in op de relatie tussen de overheid en de markt op het gebied van constructieve veiligheid.

 

Agenda Constructieve Veiligheid 2012-2015

Andere sprekers zijn onder meer Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland) en Bert van der Els (voorzitter raad van bestuur Heijmans). Tijdens het middagprogramma vindt de presentatie en ondertekening van de Agenda Constructieve Veiligheid 2012-2015 plaats. In parallelsessies wordt dieper ingegaan op de rol van de overheid, risico’s in bestaande bouw en de veiligheidscultuur in sectoren als de luchtvaart en de gezondheidszorg.

 

De eerste Dag van de Constructieve Veiligheid wordt georganiseerd door VNconstructeurs en Bouwend Nederland, in samenwerking met de Onderzoeksraad voor Veiligheid, de Neprom en het Platform Constructieve Veiligheid. De dag vindt plaats op 26 september (09.30-17.00 uur) in Media Plaza Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.dagvandeconstructieveveiligheid.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel