Creëer natuurgetrouwe gevel met de texturengenerator van Daas Baksteen

woensdag 20 juni 2012
timer 2 min
Een gevel tot in detail vormgeven en vooraf al tot leven laten komen. De texturengenerator, de nieuwe online tool van bakstenenproducent Daas Baksteen, geeft de architect de mogelijkheid om iedere gewenste gevel te ontwerpen. Met het programma worden de verschillende stenen, voegkleuren, voegtypes en structuursoorten gekozen, waarna het zelf gecreëerde, natuurgetrouwe gevelbeeld in het ontwerp wordt geïmplementeerd. Door de 3D-visualisatie komt het ontwerp bij de presentatie voor de opdrachtgever al tot leven, nog voordat er een steen gemetseld is.

De texturengenerator geeft architecten de mogelijkheid een gevel geheel naar de wens van de klanten vorm te gegeven, waarbij ieder detail afzonderlijk aangepast kan worden.

 

 De online tool helpt de architect te kiezen uit veel verschillende steensoorten, voegkleuren, voegtypen en metselverbanden. Hij kan bovendien zelf maximaal vijf steensorteringen met elkaar mixen in willekeurige procentuele verhoudingen.

 

Het programma toont dan een natuurgetrouwe gevel met de gekozen steensoorten, voegen en metselverbanden. Vervolgens downloadt de architect het resultaat en plaatst het in zijn eigen ontwerp. Dankzij de 3D-mogelijkheid is de gekozen gevel nu op een aantrekkelijke manier aan de klant te presenteren.

 

De texturengenerator is er zowel voor alle steensorteringen in waalformaat als voor het speciale Clickbrick-systeem.

 

Bekijk hier een You Tube filmpje over de Texturengenerator

 

Meer weten over Cradle to Cradle en C2C activiteiten van Daas Baksteen? Download hier  gratis het themanummer Cradle to Cradle van Stedebouw & Architectuur,

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel