Cradle-to-Cradle versus Superuse

woensdag 1 februari 2012
timer 1 min
Er is veel te doen over het huis van Jan Husslage in Steenwijk. Rijksbouwmeester Mels Crouwel stuurde het college van B&W van de gemeente Steenwijkerland een brief. Crouwel noemt het “een verkeerd signaal op het verkeerde moment” omdat de woning voldoet aan alle uitgangspunten van duurzaam bouwen, Cradle-to-Cradle-principes en CO2-neutraal bouwen. Steenwijkerland wil het zelfgebouwde ecohuis laten slopen onder druk van de buren van Husslage. Die zijn niet zo blij met het uitzicht uit hun boerderettes en notariswoningen. Opmerkelijk aangezien de gemeente zelf in 2000 het besluit nam om in de nieuwbouwwijk Woldmeenthe een aantal particuliere kavels te bestemmen voor ecologische woningen. Husslage is de enige die daadwerkelijk een ecowoning heeft gebouwd, gebruikmakend van zoveel mogelijk hergebruikt materiaal. Het voorval in Steenwijk maakt een ding duidelijk: de paradigmaverschuiving richting duurzaam bouwen heeft in Nederland nog niet iedereen bereikt.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel