Cradle to Cradle inspiratiehuis 20|20 geopend

donderdag 10 november 2011
timer 3 min
Ter gelegenheid van de opening van het BSS inspiratiehuis 20|20 was William McDonough voor een perspreview in Park 20|20 in Hoofddorp. Trendanalist Igor Beuker interviewde de  Cradle to Cradle goeroe. In samenwerking met KOW architecten is McDonough de ontwerper van het park en de gebouwen, waaronder het kersverse  BSS inspiratiehuis 20|20.  

Het BSS inspiratiehuis 20|20 dat deel uit maakt van een groter complex met ook kantoren, is geheel volgens de Cradle to Cradle principes ontworpen in opdracht van Delta Development Group, en VolkerWessels en Reggeborgh Groep.

Eerste full service Cradle to Cradle kantorenpark

Bosch Siemens Huishoudapparaten (BSH) etaleert in inspiratiehuis in vijf afzonderlijke showrooms het internationale merkenportfolio van Bosch en Siemens, en de special brands Gaggenau, Neff, en Constructa. Consumenten en keukenretailers kunnen hier inspiratie opdoen en zich laten adviseren over nieuwe ontwikkelingen in (vooral) keukenapparatuur. BSH koos voor Cradle to Cradle omdat deze filosofie goed past bij het duurzame karakter van de onderneming. In 2008 kreeg BSH in Duitsland de ‘Sustainability Award’. Niet alleen het gebouw ook de directe omgeving past bij BSH en de duurzame bedrijfsfilosfie: Park 20|20  is het eerste full service Cradle to Cradle geïnspireerde kantorenpark in Nederland.

Bevlogen, met humor

Geduldig legde McDonough de principes uit van Cradle to Cradle. Met de bekende mantra’s, onder andere: afval =  voedsel en: let’s celebrate the future. Maar om deze statements te vernemen uit de mond van McDonough zelf is een heel bijzondere gewaarwording. Bevlogen, met humor, en tot in zijn vezels authentiek bracht de founding father van Cradle to Cradle zijn boodschap over het voetlicht. Hij moet dat al honderden keren hebben gedaan, maar zijn woorden hadden nog steeds de frisheid van een ontluikende lentedag. Hier zit iemand met een boodschap. En zijn boodschap is feestelijk – let’s celebrate the future – en is doordesemd van dat onverzettelijke ‘positivisme’  dat de Amerikanen in de genen zit. McDonough toont zich niet alleen daarom een directe nazaat van Henry David Thoreau. Let’s celebrate nature!  

Van gebouwen houden

Het gebouw kreeg tijdens de perspreview alle lof toegezwaaid. En terecht. Een centraal atrium met volop daglicht dat opulent het gebouw binnenstroomt, en hier en daar krijgt contact met de natuur nog weer een accent  door stroken verticaal groen in de vorm van begroeide binnenmuren. Het feest van de natuur gaat hier ononderbroken door, van binnen naar buiten. Niet alleen daarom een gebouw om van te houden. Ook dat is Cradle to Cradle, zegt McDonough. “Mensen moeten van gebouwen gaan houden.”

Meer weten over Park20|20? Kijk op park-20-20-c2c-in-hoofddorp.92085.lynkx

 

       

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel