Cradle to cradle in optima forma

zondag 20 juni 2010
timer 2 min
IsoBouw Systems bv heeft de vertrouwde W-PF spouwisolatieplaat vervangen door de extreem voordelige IsoFort® spouwisolatie.  

IsoFort®  bestaat voor een groot gedeelte uit gerecycled EPS zonder dat dit tot kwaliteitsverlies leidt. Voor het milieu betekent dit dat bij de productie van IsoFort® nog minder nieuwe grondstoffen en energie nodig zijn. En dat terwijl de energie- en grondstofbehoefte bij de productie van EPS al het laagst is van alle isolatiematerialen. Kortom: een dubbele winst voor het milieu!

Volgens de fabrikant zijn verder onderscheidende productkenmerken van IsoFort®  de hoge isolatiewaarden, de extra grote sponning waardoor koudebruggen worden voorkomen en de snelle verwerkbaarheid dankzij het rastermotief en de breuknaden op de plaat. Net zoals zijn voorganger is IsoFort® ongevoelig voor vocht, 100% recyclebaar en niet schadelijk voor de gezondheid van de verwerker of bewoner. Het is niet irriterend voor de huid of ogen. Met de gepatendeerde en wit/grijze gespikkelde IsoFort® spouwisolatie kan een Rc-waarde tot 4.0 m2K/W behaald worden.

Naast deze extreem voordelige spouwisolatie met dubbel milieuwinst levert IsoBouw ook een extreem dunne spouwisolatie met extra hoge isolatiewaarden. Deze PolyFortPro® isolatieplaat heeft een reflecterende folie en wordt toegepast als men bij een beperkte luchtspouwbreedte toch extra goed wil isoleren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel