Consumentgericht renoveren succesvol in Rotterdamse probleemwijken

donderdag 28 april 2011
timer 2 min
Na het succes met de Klushuizen in Spangen scoort Rotterdam nu met het project  Eén Blok Stad. Bewoners aan zet is het motto. Een van de projecten van Eén Blok Stad, in de wijk Oude Westen, is genomineerd voor de Gulden Feniks 2011. Het is een van de elf projecten die de jury selecteerde uit 138 inzendingen voor de prijs.

In Eén Blok Stad koop je een casco gerenoveerde woning. Van buiten gaaf, van binnen ruw. De bewoners kunnen in eigen tempo, met eigen budget en naar eigen smaak de woning indelen en afbouwen tot een ultieme stadswoning. Na Rotterdam is Een Blok Stad nu ook in Amsterdam gestart. 

 Eén Blok Stad is mogelijk op allerlei locaties in de grote steden. Vaak zijn het opkomende buurten, buurten waar kansen liggen, geen gearriveerde wijken. Eén Blok Stad gaat niet om 1 woning maar altijd om een aantal woningen of straten. De nieuwe bewoner is er dus van verzekerd dat de woning ernaast dezelfde kwaliteit krijgt als de eigen woning. En sterker: meestal wordt de hele straat opgeknapt.. 

Eén Blok Stad is consumentgericht bouwen. Burgers zijn aan zet en bepalen hoe de eigen woning eruit komt te zien. Dat is een van de succesfactoren, en mede aanleiding voor de onafhankelijke stichting Nationaal Renovatie Platform om het project te nomineren. Eén Blok Stad is een van de vijf genomineerden in de categorie renovatie waar totaal 73 projecten voor werden ingediend.

 

De tienkoppige jury van de Gulden Feniks gaf aan dat het aantal en de kwaliteit van de inzendingen hen zeer tevreden stemt: “Er gebeurt heel veel in Nederland en het mooie is dat alle inzendingen, zonder uitzondering, stof tot nadenken geven. Daar is de Gulden Feniks ook voor bedoeld, het is een prijs om van te leren hoe we beter om kunnen gaan met de bestaande gebouwde voorraad.”

 

http://www.eenblokstad.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel