Consortium In Omnibus Omnia geselecteerd voor PPS nieuwe huisvesting VWS/RIVM

dinsdag 21 augustus 2012
timer 2 min
Het consortium In Omnibus Omnia b.v. i.o. is een van de drie partijen die door Rijksgebouwendienst is geselecteerd om deel te nemen aan de dialoogfase van het project PPS nieuwe huisvesting voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en  Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De nieuwe huisvesting voor het ministerie van VWS en het RIVM komt op het Science Park in Utrecht. Deze DBFMO-overeenkomst omvat ontwerp, bouw, financiering, inrichting, levering van facilitaire dienstverlening en onderhoud voor een periode van 25 jaar.

 

De omvang van het nieuwe gebouw komt uit op circa 60.000 m2 bruto vloeroppervlak. Bijzonder aan de huisvesting is dat het gebouw, naast kantoren, ook laboratoria zal bevatten. Een aantal laboratoria is bijzonder beveiligd en bevat high containment-faciliteiten. Vanaf 2018 zullen ongeveer 1.450 medewerkers gebruik gaan maken van het nieuwe pand. 

 

Naast de drie aandeelhoudende partijen Facilicom Bedrijfsdiensten b.v., Macquarie Capital Group Limited en VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling zullen de volgende partijen hun kennis en diensten beschikbaar stellen aan het consortium: ARUP, UNStudio, Bouwbedrijf Wessels Rijssen, Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs, DEGW, Homij Technische Installaties, Imtech, Karres en Brands Landschapsarchitecten, Studio Linse, Van Looy Group, Visser & Smit Bouw en VolkerWessels Integraal.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel