ConsortArchitects exporteert duurzame kennis

dinsdag 16 oktober 2012
timer 2 min
In het Istanbul Modern Museum of Arts starten ConsortArchitects en TURKECO Construction & Energy Inc. vandaag een partnership op het gebied van duurzaam ontwerp en duurzame certificering van gebouwen. De formele aftrap van de samenwerking vond plaats tijdens een officiële zakenlunch op uitnodiging van het Nederlandse Consulaat in Istanbul en onder toezicht van de plaatsvervangend Consul Generaal de heer Martijn Elgersma en bezoekend burgemeester van Rotterdam de heer Ahmed Aboutaleb.

Het idee van de Rotterdamse architect en de Turkse consultants om een partnership te starten,  ontstond in mei 2012 toen partijen elkaar ontmoetten tijdens een handelsmissie van Agentschap NL in Istanbul. De samenwerking die vandaag werd geconcretiseerd is gebaseerd op het wederzijds ter beschikking stellen van expertise en kennis met als doel een bijdrage te leveren aan duurzame bouw- en stadsontwikkelingsprojecten in Turkije.

 

Door nauw samen te werken met een Turkse onderneming richt ConsortArchitects het vizier op het exporteren van haar duurzame ontwerpexpertise en het vergroten van haar netwerk binnen Turkije. Het Rotterdamse architectenbureau zal haar integrale ontwerpvisie en “LEAN” werkmethode lokaal inzetten om overheden, projectontwikkelaars en Turkse architecten te adviseren en te overtuigen van de voordelen van duurzaam bouwen.

 

Machiel Hopman, managing partner en architect van ConsortArchitects is vol vertrouwen over de samenwerking: ”De kennis en ervaring van ConsortArchitects gecombineerd met de lokale en internationale expertise van TURKECO op het gebied van duurzame certificeringssystemen creëert een partnership van formaat. In landen als Turkije, waar de bouwbehoefte groot is, wordt onze pragmatische en functionele ontwerptechniek met open armen ontvangen. Zeker omdat wij in onze projecten gefocust zijn op het bewaken van de balans tussen duurzaamheid en investering.”

 

Over ConsortArchitects

ConsortArchitects behaalde met het ontwerp voor de duurzame en hightech fabriekshal voor opdrachtgever Lely  in september 2012 het hoogst haalbare BREEAM Outstanding certificaat. Voor een gebouw met industrie functie werd een dergelijk duurzaam niveau nog nooit behaald op het Europese continent.

 

ConsortArchitects is een full service architectenbureau werkzaam in de disciplines architectuur, stedenbouw, woningen, utiliteitsbouw en interieur. Karakteristiek voor het bureau zijn de pragmatische en duurzame ontwerp oplossingen waarin mens, milieu en economische factoren in balans zijn. ConsortArchitects is actief deelnemer in het Dutch Green Building Council en heeft gecertificeerde BREEAM experts in huis. De organisatie is getraind in BIM en hanteert een integrale ontwerpmethode waarin actuele thema’s als LEAN Bouwen betrokken worden. 

 

 www.consortarchitects.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel