ConsortArchitects begeleidt opdrachtgever naar BREEAM-NL Outstanding

maandag 17 september 2012
timer 2 min
Lely Groep, een internationale producent van toonaangevende innovaties voor de agrarische sector, heeft voor haar nieuwbouw in Maassluis het ontwerpcertificaat BREEAM-NL behaald. DGBC waardeerde de productiehal met het hoogst haalbare ‘Outstanding’ (de maximale 5 sterren). Voor een gebouw met een industriefunctie is dit een primeur op het Europese vasteland. Het kantoorgedeelte kreeg het predikaat ‘Excellent’ (4 sterren).

Het Rotterdamse architectenbureau ConsortArchitects begeleidde als BREEAM expert de opdrachtgever in het traject naar de certificering, tekent voor het ontwerp en voert de bouwdirectie van het project.

Inspirerend voorbeeld

Voorzitter van het DGBC-bestuur Jaap Gillis en Stefan van Uffelen, directeur DGBC, overhandigden het certificaat maandag 17 september in het RAI Elicium in Amsterdam aan de CEO van de Lely Groep, Alexander van der Lely. Dat gebeurde in aanwezigheid van Prins Willem-Alexander die de Dutch Green Building Week officieel opende. “De innovatieve kracht van de Lely Groep wordt ook zichtbaar in het nieuwe industriële gebouw. Een bijna onmogelijke en in Europa niet geëvenaarde prestatie van 5 sterren is behaald. Hiermee heeft Lely Groep een inspirerend voorbeeld van duurzaamheid gerealiseerd”, aldus Van Uffelen.

Lely Campus

Lely bouwt in Maassluis een complex voor innovatie en realisatie: de Lely Campus. Deze campus, ruim 7,5 hectare groot, is onderdeel van een meerjarig Masterplan dat ConsortArchitects in samenwerking met stedelijk ontwerpbureau plein06 ontwikkelde. Binnen de campus worden een productiehal, kantoren en R&D faciliteiten gerealiseerd. Het kantoorgebouw beslaat 10.500 m2, de productieomgeving zal 22.500 m2 omvatten. De uitvoering is in handen van hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Rotterdam. De oplevering van het complex wordt medio 2013 verwacht.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel