Clever Green Solutions biedt 10 jaar garantie op groenproject

woensdag 2 november 2011
timer 2 min
Koninklijke Ginkel Groep en Van den Berk Boomkwekerijen zijn de partners van Clever Green Solutions, een concept dat een totaaloplossing biedt voor ieder groenproject. Van groeiplaatsonderzoek, soortkeuze advies, levering bomen en ander groen, aanplant daarvan, nazorg en onderhoud tot aan monitoring toe. en staan garant voor de bekende hoge kwaliteit van aanleg en plantmateriaal. Clever voert de regie en geeft garantie op het eindbeeld tot 10 jaar na aanplant.

Een groenproject is pas geslaagd als het beoogde eindbeeld ook wordt behaald. In de praktijk blijkt echter dat het eindresultaat niet altijd aansluit bij wat de architect/opdrachtgever voor ogen stond tijdens het ontwerpen.  
 

Duurzaam en milieubewust

Een geslaagd groenproject kenmerkt zich niet alleen door haar fysieke verschijning maar ook door het behalen van vooraf geformuleerde doelstellingen. Dat kunnen verschillende doelstellingen zijn, zoals het verkrijgen van een grotere biodiversiteit, het verbeteren van de luchtkwaliteit, het vergroten van de capaciteit voor waterberging of het reduceren van de temperatuur in stedelijk gebied. In samenwerking met de opdrachtgever, de architect en andere betrokken partijen worden de groenwensen geformuleerd. Clever toetst de haalbaarheid van de doelstellingen samen met haar kennispartners en zoekt naar de meest optimale groenoplossing. Na gedegen onderzoek wordt er een toekomstbestendig plan op tafel gelegd.

 

Garantie op eindbeeld

Na goedkeuring van het plan draagt Clever Green Solutions de verantwoordelijkheid voor het project, ook in de jaren na aanplant. Clever zorgt voor een correcte uitvoering van alle fases in het traject en neemt de verantwoordelijkheid voor het project van de opdrachtgever over.

Om de garantie meetbaar te maken wordt er heel concreet vastgelegd wat de opdrachtgever van de groei van de aangeplante bomen mag verwachten. De gegarandeerde groei wordt in het contract opgenomen zodat de opdrachtgever precies weet waar hij aan toe is.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel