Claus en Kaan Architecten maakt winnend ontwerp Nationaal Militair Museum

woensdag 16 mei 2012
timer 2 min
Het ministerie van Defensie is opdrachtgever van het nieuwe museum, waar de betekenis van de krijgsmacht in heden, verleden en toekomst wordt verteld aan het grote publiek. De collecties van het Militair Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Legermuseum uit Delft worden in dit museum samengevoegd en tentoongesteld.

Het nieuwe museumcomplex zal worden gesitueerd op het terrein van de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg. De verwachte oplevering staat gepland voor derde kwartaal 2014.

 

Meer dan gebouw
Het consortium, een samenwerkingsverband tussen Heijmans, Claus en Kaan Architecten, H+N+S Landschapsarchitecten en Kossmann.dejong, exhibition architects, stond voor de zeer bijzondere opgave om niet alleen een nieuw gebouw te ontwerpen, maar ook het omringende landschap en de hele museale inrichting.

Opdrachtgever
Het ministerie van Defensie is opdrachtgever van het nieuwe museum, waar de betekenis van de krijgsmacht in heden, verleden en toekomst wordt verteld aan het grote publiek. De collecties van het Militair Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Legermuseum uit Delft worden in dit museum samengevoegd en tentoongesteld. .

Het totale projectgebied omvat 45 hectare. Centraal in het gebied zal een groot museumgebouw worden gerealiseerd. Daarnaast wordt een aantal bestaande gebouwen, waarondere enkele met een belangrijke historische waarde, herbestemd. Behalve de bouw en dienstverlening voor het museumcomplex omvat het project ook de inrichting en het onderhoud van het gehele plangebied.

 

 

 www.clausenkaan.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel