Central Park: duurzaam kantoor met eigen park in hartje Utrecht
Duurzaam en slim gebouw
Matthijs Bakker, Managing Partner APF International, initiatiefnemer Central Park: “We wilden niet alleen een bijzondere werkomgeving creëren, maar ook een gebouw dat klaar is voor de toekomst. Daarom voldoet Central Park aan de hoogste standaarden qua duurzaamheid en heeft een BREEAM Excellent-certificaat. Zo is het gebouw uitgerust met energiebesparende (klimaat)installaties, zonnepanelen, een WKO-installatie op 50 meter diepte en heeft een energielabel EPU A++++. Smart technologie met slimme gevels, lichtsensoren en de grote hoeveelheid laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en gebruiksgemak. Central Park wordt naar verwachting qua energieverbruik Paris Proof en loopt hiermee voor op de klimaatdoelstellingen van Parijs in het bereiken van energieneutraliteit in 2050.”
Aanwinst voor de stad
Eelco Eerenberg, Wethouder gemeente Utrecht: “Door de jaren heen is het centrum van Utrecht de meest gewilde en meest stabiele werklocatie van ons land. Central Park past als grote kantorenlocatie met ruimte voor ontmoeting goed op deze plek. Daarbij is het in alle opzichten een duurzame aanwinst voor het centrum van Utrecht: de kantorenlocatie is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de fiets, heeft laadpalen voor elektrische auto’s, is enorm zuinig in energieverbruik en groen ingericht. Midden in het gebouw vind je een unieke 500 vierkante meter grote binnentuin, wat een prachtige plek is voor ontmoetingen die juist nu weer zo belangrijk zijn. Het gebouw past bij de duurzame stad die Utrecht is en wil zijn.”
Nieuw talent
Central Park is klaar voor het nieuwe werken en het aantrekken van talent. Voor de oplevering was het pand al voor meer dan de helft verhuurd. De komende maanden wordt het gebouw van binnen afgebouwd door de huurders die binnenkort hun intrek doen, zoals ABN Amro bank, McDonald’s, internationaal adviesbureau Zanders en IWG (Signature Label). Er is nog ruimte beschikbaar. Deelverhuur is mogelijk per halve vloer in units vanaf circa 650 m².
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Collectieve wijkaanpak verduurzaming stimuleert groene groei
17 jan om 07:30 uurEen collectieve aanpak van wijken met slecht geïsoleerde huizen, waar de verduurzaming in één keer voor hele…
Versnellen procedures volkshuisvesting voor watervoorziening
14 jan om 07:30 uurHet kabinet publiceerde gisteren plannen om het dreigende drinkwatertekort vanaf 2030 in de hand te houden.…
Rijk aan zet in regio's
10 jan om 07:30 uurEr zijn veel zaken waar men aan de randen van Nederland trots op kan zijn, maar er zijn ook zorgen. Zijn er…
‘Wettelijke verplichting tot vergroening noodzakelijk’
17 dec 2024Door de voortgaande verstening van Nederlandse steden roept Natuur & Milieu het kabinet op om een…
Bodem, water én natuur sturend
18 nov 2024Als adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
'Eerst lokale cultuur, identiteit en historie snappen'
15 nov 2024Als stedenbouwkundige Tom van Tuijn start met een gebiedsontwikkeling, laat hij een ecoloog de wijk ingaan om…
Van Vinex naar NOVEX
12 nov 2024Welke ervaringen met de Vinex-wijken kunnen helpen voor de ontwikkeling van de nieuwe NOVEX-gebieden? Het…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov 2024De gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Reactie toevoegen