Cauberg-Huygen wint eerste ISSO-Award

maandag 19 september 2011
timer 2 min
Cauberg-Huygen heeft de eerste editie van de ISSO-Award gewonnen voor het project 'Mijn water: from Black to Green'.  Bij dit project worden warmte en koude uit mijnwater gebruikt voor klimatisering van woningen en gebouwen. Bij de realisatie van de klimaatinstallaties stelde de opdrachtgever het gebruik van ISSO-publicaties verplicht.

Bij het project in het Zuid-Limburgse Heerlen pompt men warm en koud water omhoog uit de oude mijnschachten. Boven de grond wordt dit water via een warmtepomp geschikt gemaakt voor het verwarmen en koelen van een groot kantoorgebouw en een woonwijk.

 

Het succes van dit project slaat volgens Cauberg-Huygen over naar andere mijnstreken in Europa, waar men nu ook de mogelijkheden onderzoekt om verlaten mijnschachten als WKO te gebruiken.

 

De ISSO-Award is uitgeschreven voor organisaties die actief betrokken zijn bij de totstandkoming van een duurzaam project en bij de technische realisatie en voor de benodigde kwaliteitseisen aantoonbaar gebruik maken van ISSO-publicaties.

 

ISSO-Award 2011

Naast de winnaar waren er nog drie genomineerden, die tijdens een eerste beoordeling van alle inzendingen door een vakjury voor de ISSO-Award 2011 waren voorgedragen. De andere genomineerden waren Viac Installatie Adviseurs met de nieuwbouw van multifunctioneel educatief centrum in De Bilt, DHV met de duurzame renovatie van het eigen hoofdkantoor in Amersfoort en de combinatie Brink Climate Systems/KempAir met een passiefhuis renovatieproject van acht woningen in Tilburg. De vakjury voor de ISSO-Award 2011 bestond uit Herman Eijdems, senior consultant bij de Rijksgebouwendienst, Egbert Wagenaar, voorzitter van de Raad van Begeleiding van ISSO, Marco Hofman, projectcoördinator bij ISSO en Rob van Bergen, directeur van ISSO.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel