Cauberg-Huygen in koplopergroep GEN

woensdag 8 februari 2012
timer 2 min
Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs BV is sinds kort officieel toegetreden tot de koplopergroep van Gebieden Energieneutraal (GEN). De 15 deelnemende bedrijven aan de koplopergroep hebben als doelstelling de ambitieuze Europese doelstellingen voor Nederland in 2020 op het gebied van CO2-reductie en duurzame energieopwekking nu al grotendeels waar te maken.

Lagere energiekosten, comfortabel én duurzaam. Dat is het doel van de koploperbedrijven van Gebieden Energieneutraal. Samen met de overheid zorgen zij voor een kant-en-klare aanpak om energieneutrale gebieden te realiseren en zullen zij bewijzen dat dit nu al haalbaar is. Zij bundelen al hun kennis, ervaring en creativiteit om de trendbreuk die hiervoor nodig is te forceren.

Logische stap

Vanwege zijn expertise op het gebied van duurzaam bouwen en duurzame energie is deelname aan GEN een logische stap voor Cauberg-Huygen. Cauberg-Huygen kent een gezonde vernieuwingsdrang. Om klanten van kundig advies te kunnen voorzien, zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe technieken en toepassingen. Duurzaamheid is hierbij een leidend thema. Voorbeeld hiervan is onze bijdrage aan de Toolkit-serie: Duurzame Woningbouw, Duurzame Woningverbetering, Duurzame kantoren en Duurzame Winkels, als ook het Mijnwaterproject in Heerlen. Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van duurzame energieconcepten en -onderzoeken is Cauberg-Huygen de vaste adviseur van een diverse grote bouwers en ontwikkelaars in Nederland. We werken mee aan de energietransitie voor de gebouwde omgeving in Nederland.

Best practices

GEN is in belangrijke mate een kennisontwikkelingtraject. Al doende leren we en ontwikkelen we ‘best practices’ voor onder andere proces, toegepaste technieken en benodigde organisatievormen. Dit is de taak van de experts uit de koplopergroep, waar nodig aangevuld met externe deskundigen of kennis vanuit andere innovatieprogramma’s. In het kader van de Innovatie Agenda Energie Gebouwde Omgeving heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een bijdrage toegezegd van vijf miljoen euro voor kennisontwikkeling en -verspreiding. De koploperbedrijven van GEN leggen daar zelf nog eens vier miljoen euro bij.

Voordelen voor alle deelnemers

Overheden krijgen kennis in handen, bijvoorbeeld over noodzakelijke veranderingen in het proces van vergunningverlening of eisen aan hypotheekverstrekkers. Hiermee zullen zij sneller en succesvoller hun energiedoelstellingen halen. Bedrijven doen vernieuwende kennis en ervaring op om een optimale productmix of dienstverlening aan te bieden. De uiteindelijke gebruikers staan centraal. Zij krijgen een mooi, comfortabel, gezond en betaalbaar huis. Maar dat niet alleen. Naast lage energielasten, zorgt een energieneutrale woning, school of winkel in de buurt ook voor schonere lucht en een kwalitatief betere leefomgeving.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel