Catalyst ‘trending’ parkeergarage in TU/e Science Park Eindhoven

maandag 27 februari 2012
timer 2 min
Catalyst  is een ‘trending’ parkeergarage in TU/e Science Park Eindhoven. In het decor van 80 jaar oude zomereiken herbergt het typologisch strikt geordende volume ruim 150 auto’s, 80 fietsen en een chemicaliënopslag.

Het continue patroon van strekmetalen frames maakt natuurlijke ventilatie van de garage mogelijk en toont zich als een semitransparante huid. Onder invloed van daglicht verandert de verschijningsvorm van het gebouw door de dag heen.

Kader

Plintafwerking met gevelpanelen MD Resto®, strekmetaal is gelast in een kader van een hoekprofiel. Dit paneel wordt opgehangen met een beddenhaaksysteem. Zowel het kader als het strekmetaal wordt uitgevoerd in aluminium.

Innovatiegericht ecosysteem

De ambitieuze internationale ontwikkeling van de TU/e beoogt een duurzame versterking van een innovatiegericht ecosysteem dat onderdeel is van het centrum van Eindhoven. In de lijn van het oorspronkelijke gedachtegoed van het TU terrein wordt een herkenbare collectieve identiteit nagestreefd in landschap, openbare ruimte en architectuur. Hierin is de auto slechts te gast.

Onderliggende parklandschap

Geplande hoogwaardig parkeervoorzieningen bieden ruimte aan de ontwikkeling van het onderliggende parklandschap en worden onderdeel van de nagestreefde duurzame en innovatieve architectuur.

Meer weten over parkeren? Bestel hier Stedebouw & Architectuur themanummer Parkeren 2012. Pas uit! Boordevol informatie. Onder meer over Zaha Hadid in Miami. En brandveiligheid parkeergarages.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel