Capgemini in doorlopende kantorenwand in Leidsche Rijn

woensdag 18 januari 2012
timer 2 min
Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Capgemini komt aan de A2 bij Utrecht. Het kantoor, een ontwerp van Van Tilburg Ibelings von Behr Architecten, zal functioneren als geluidsbuffer voor Leidsche Rijn Centrum, maakt deel uit van een doorlopende kantorenwand. Capgemini gaat daar het zuidelijk deel van de kantorenwand, direct naast het NS-station, invullen.

Het kantoor omvat 21.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak en wordt gehuurd door Capgemini. Het huidige kantoorruimte, aan de overzijde van de A2 in Papendorp zal deels in gebruik blijven voor congressen en trainingen.

 

Oostzijde van Leidsche Rijn Centrum

Het kantoor wordt gesitueerd aan de oostzijde van Leidsche Rijn Centrum, parallel aan de snelweg A2, ter hoogte van het nieuwe NS-station Leidsche Rijn Centrum met hoogwaardige voorzieningen voor openbaar vervoer en in de directe nabijheid van het nieuw te realiseren centrumgebied. De bebouwing maakt onderdeel uit van een doorlopende wand met bedrijfsgebouwen als Facet, The Wall en Cockpit (van het voormalige Hessing) aan de A2. Deze fungeert als geluidsbuffer voor de achterliggende bebouwing.

 

Twee langgerekte volumes

De structuur van het gebouw bestaat uit twee langgerekte volumes van 172 meter lang en ruim 16 meter breed met dwars daarop drie overspanningen van 14,4m breed. Tussen de volumes liggen de entree, een binnentuin en een atrium. Elke verdieping biedt circa 5.000 m² kantoorruimte. Het kantoor zal het BREEAM-label ‘Very Good’ dragen.

 

Oplevering in mei 2013

AM Real Estate Development ontwikkelt de nieuwbouw. Zusterondernemingen van AM, BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht en BAM Techniek, zullen het project vanaf het definitief ontwerp uitwerken en bouwen. De oplevering is voorzien in mei 2013.

 

 

www.bam.nl/

www.am.nl/

www.tibarchitecten.nl/

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel