C2CWoning op hoogste punt: pannenbier aan de Rotte

woensdag 16 mei 2012
timer 3 min
De C2CWoning heeft zijn hoogste punt bereikt.  Burgemeester Ewald van Vliet, van gemeente Lansingerland, hees samen met de toekomstige bewoners, Jouke Post en Petra Reijnhoudt, de vlag. Met de vlag in top werd het glas geheven door een uitgebreid gezelschap van genodigden. Pannenbier aan de Rotte!

De C2CWoning is de eerste woning in Nederland die op basis van Cradle to Cradle principes is gebouwd. Op basis van de woningbouwtool van C2Clab xx is uitgerekend dat de woning een C2C score haalt van 89%.

 

Vervolgproject

Burgemeester Van Vliet was enthousiast over de woning. Hij roemde onder meer de lage EPC waarde. "De laagste in Lansingerland. Sterker, de woning is energieneutraal." Ook was hij zeer te spreken over de verregaande verduurzaming in materiaalgebruik. Hij prees Post en co-ontwerper Frido van Nieuwamerongen, van Arconiko Architecten, om die reden en maakte melding van het feit dat de woning een vervolg krijgt in een project van geclusterde woningen. Veel gemeenten zullen deze ontwikkeling met belangstelling volgen, aldus Van Vliet.

 

De hoofdzaken staan

Vol lof ook over de C2CWoning, rustiek gelegen aan de boorden van de Rotte,  vroeg de burgervader zich af of de woning op tijd klaar zou zijn. Want de planning zegt dat in juni de woning gereed moet zijn. En er moet nog heel veel gebeuren, monsterde Van Vliet de onaffe status van de woning.  Vraag het de bouwers, merkte Post op, wijzend op de tweelingdirectie van P&F Bouw uit Gouda, ook aanwezig bij de pannenbiersessie aan de Rotte. Piet en Frans (inderdaad de  P en F uit de bedrijfsnaam) knikten. "Dat gaat lukken." Piet gaf later bij een rondgang door de woning aan dat de lastige hobbels achter de rug zijn: " De hoofdzaken staan overeind. Het is nu een kwestie van invullen, en dat kan rap, heel rap."

 

 

Vlag in top

Na zijn toespraak werd Van Vliet uitgenodigd om met Post en Reijnhoudt de vlag te hijsen. Hoog boven het zadeldak wapperde het roodwitblauw in de onstuimige Zuidhollandse lucht. Waarna de woning kon worden bezocht.Jouke en Petra gaven uitleg. " Kijk hier komt de badkamer en daar de keuken." De bijzaken dus die volgens Piet snel geklaard zijn. En dat dan  alles op basis van Cradle to Cradle. 

 

Meer weten over de C2CWoning? Lees hier de blogs over de C2CWoning van Jouke Post, Diana van Veldhuizen en Frido van Niewamerongen,  en volg de bouw van deze eerste cradle to cradle woning in Nederland. En download hier  ook gratis de C2C editie van Stedebouw & Archietctuur met aandacht voor de C2CWoning en meer.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel