BREEAM certificeringstraject gestart voor Locatie Valkenburg

donderdag 29 november 2012
timer 2 min
Project Locatie Valkenburg, de ontwikkeling van voormalig Marinevliegkamp Valkenburg in Katwijk tot aantrekkelijk woon- werk- en recreatiegebied, is gestart met een BREEAM certificeringstraject. Locatie Valkenburg is de eerste woningbouwlocatie die zich registreert voor het gebiedslabel. Naar verwachting is de certificering voor het gebied, medio 2013 een feit.
De samenwerkende partijen, het Rijksvastgoed en -ontwikkelingsbedrijf (RVOB) en de gemeente Katwijk, hebben de nieuwbouwontwikkeling aangemeld bij de Dutch Green Building Council (DGBC).
 
Waarom BREEAM certificering
Nico Smiet, projectdirecteur RVOB, benadrukt het belang van deze certificering: “Het maakt ons bewust van de uitdagingen die er in de toekomst liggen en een certificaat met een goede score geeft ook een belangrijk signaal richting de omgeving. Locatie Valkenburg heeft een voorbeeldfunctie en daagt ons uit om écht duurzaam te innoveren.”
Volgens wethouder Thijs Udo van de gemeente Katwijk past een certificering bij de hoge ambities van het gebied, die serieus worden genomen. “Iedereen kan wel zeggen dat een gebied duurzaam ontwikkeld wordt. Wij willen dit ook waarmaken. Het certificaat helpt ons in het realiseren en vinden van nieuwe kansen voor een duurzame ontwikkelingsstrategie.”
 
Achtergrond
Binnen Project Locatie Valkenburg wordt sinds 2005 actief gewerkt aan het ontwikkelen van een integraal woon-, werk- en recreatiegebied waar op innovatieve wijze duurzame energie en duurzaam bouwen zal worden gecombineerd. In 2008 hebben het ministerie van VROM, gemeente Katwijk, provincie Zuid-Holland, de regio Holland Rijnland en de gemeente Wassenaar een intentieovereenkomst getekend om de locatie duurzaam te ontwikkelen met focus op energieneutraliteit, duurzaam waterbeheer en duurzame bouw.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel