Brandwerend glas in voetbalstadion FC Volendam

donderdag 1 maart 2012
timer 2 min
Vrijdag 24 februari is het vernieuwde Kras stadion van FC Volendam opgeleverd. Eind 2008 stemde de gemeenteraad van Edam-Volendam in met de vervanging van de Jaap Jonk tribune en het dichtmaken van twee hoeken van het stadion. Deze uitbreiding leidt tot meer sponsorfaciliteiten in de vorm van luxe skyboxen en seats. Bij de nieuwe tribune komt ook een ruimte voor de Kidsclub, die inmiddels zo’n 1.200 leden telt.

AGC heeft de brandwerende buitenbeglazing geleverd. Het gaat hier om Pyropane, een dubbele beglazing bedoelt voor gebruik in o.a. vliesgevels. De toegepaste variant heeft de classificatie EW30 en is dus 30 minuten brandwerend. Bovendien heeft deze beglazing ook zonwerende eigenschappen wat met name in de zomer voorkomt dat de binnenruimte te veel opwarmt.

 

Pyropane

Daarnaast is er ook Pyropane als shadowbox gebruikt. Dit betekent een zogenaamd ‘blind’ glaspaneel dat van buitenaf dezelfde uitstraling heeft als de normale doorzichtbeglazing, maar waarbij de binnenruit is vervangen door een ondoorzichtige, geëmailleerde beglazing (Colorbel). Met deze toepassing is de buitengevel volledig van glas én brandveilig zonder dat de achterliggende constructie zichtbaar is. Architectenbureau TBE uit Volendam, ontwerper van de uitbreiding, is zeer tevreden met het resultaat.

 

In het voorjaar van 2010 ging de eerste paal voor de nieuwbouw de grond in. De nieuwe tribune biedt plaats aan 2.250 supporters.

 

Meer informatie? Ga naar www.agc-glass.eu (corporate website) en www.yourglass.com (glas voor de bouw en interieurdesign). 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel