Brandveiligheid en bezuinigen op gespannen voet?

maandag 17 oktober 2011
timer 2 min
Brandveiligheid en bezuinigen staan op gespannen voet? Is het mogelijk te bezuinigen en betere brandveiligheid te waarborgen? Of betekent ‘ombuigen’ het verschuiven van kosten van publieke naar private partijen? En wat betekent dit alles voor  betrokkenen bij het ontwerp, de realisatie, het gebruik van een bouwwerk met de brandveiligheidsvoorzieningen of de instandhouding ervan.

Over deze en andere vragen organiseert de Verenigde Brandveiligheid Experts (VBE) hun vijfde jaarlijks landelijk congres,  op maandag 21 november 2011 van 13.30 – 20.30 uur  in Evenementenhal te Gorinchem een aantal experts bij elkaar. Dagvoorzitter is Jaap Russchenberg

 

Sprekers

Als beleidsmaker bij de Brandweer Brabant-Noord geeft Jochen Beyer zijn ervaringen weer met het vertalen van de ‘Strategische reis’ naar werkbaar praktisch beleid in preventie en preparatie. Tom de Nooij zal vervolgens vanuit zijn praktische ervaring als postcommandant ingaan op het effect van deze strategische reis op de operatie.

 

Marcel Hanssen (Director Risk Consulting bij AON) is vooral geïnteresseerd in de gevolgen die de veranderende handelswijze van brandbestrijding heeft op bedrijfscontinuïteit en schade. Betekent de veranderende rol van de Brandweer een groter risico? Hoe zit het met verantwoordelijkheid en welke

rol kan een verzekeraar hierin spelen?

 

Gaat het verbeteren van brandveiligheid ten koste van het rendement of is er juist 'winst' te behalen? Victor van der Pas van chemisch concern Sachem zal op de dilemma’s ingaan en ons meenemen in de afweging van de bedrijfsbelangen in een chemische fabriek.

 

Tenslotte zal Raphaël Gallis (Senior Researcher bij TNO) ingaan op de belangen die partijen kunnen afstoten, maar wellicht ook kunnen verenigen. Zijn publiek en privaat belang koppelbaar, waarmee een 'win-win situatie' bereikt wordt?

 

Voor wie is het seminar bestemd?

Architecten, ambtenaren Vergunning&Handhaving, installateurs, (brandveiligheids-) adviseurs, risk- en facilitair managers, inspecteurs brandveiligheid, verzekeringsmakelaars, brandweer, aannemers en anderen die  betrokken zijn bij het ontwerp, de realisatie, het gebruik van een bouwwerk met de brandveiligheidsvoorzieningen of de instandhouding ervan.

 

Programma:

Het seminar begint om 13.30 uur en eindigt om 20.30 uur.

Het programma bestaat uit diverse blokken met voldoende 'netwerktijd' om elkaar weer eens te ontmoeten en over de presentaties van gedachte te wisselen.

Tussen 17.00 – 18.30 wordt er een dinerbuffet geserveerd.

 


www.vbe.novb.nl     www.brandveiligheidslimbekeken.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel