Bouwsector stapt wereldwijd over op BIM

dinsdag 26 juli 2011
timer 2 min
Volgens Kevin Bezant, Group IS business partner bij Atkins, een van de grootste advies- en ingenieursbureaus ter wereld, staat de bouwsector wereldwijd op het punt de overstap te maken naar BIM.

Atkins heeft zeer recent met Autodesk een licentieovereenkomst getekend om nog meer in te zetten op het gebruik van Autodesk software voor het ontwerpen volgens de Building Information Modeling (BIM)-methodiek.

 

Voordelen

“We zien dat steeds meer klanten BIM toepassen in hun projecten, vooral omdat het voordelen biedt op het gebied van kosten en productiviteit. Maar nog belangrijker voor hen is dat BIM zorgt voor aanzienlijke kostenreducties als het gaat om aanpassingen tijdens de uitvoering”, zei Kevin Bezant. “De nieuwe samenwerking met Autodesk faciliteert niet alleen de uitvoering van BIM en de overgang naar 3D-ontwerp in onze organisatie, maar biedt ook een concurrentievoordeel doordat onze ontwerpteams gebruik kunnen maken van Autodesk’s brede portfolio van ontwerp-, visualisatie- en simulatietools.”

 

BIM implementeren

Atkins ontwikkelt, ontwerpt en faciliteert complexe infrastructurele projecten, zoals wegen, vliegvelden, spoorwegen en gebouwen, voor klanten in de publieke en private sector. De Nederlandse vestiging van Atkins staat in Hoofddorp. Het bedrijf is van plan BIM te implementeren in een aantal ontwerp- en engineeringprojecten, waaronder de masterplanning van steden in China, nieuwe vliegvelden in het Midden-Oosten en faciliteiten voor de Olympische en Paralympische Spelen in 2012 in Londen, waar Atkins de officiële ontwerp- en engineeringpartner is.

 

Veranderingen door BIM

“Over de hele wereld veranderen BIM-oplossingen de manier waarop gebouwen en infrastructuur worden ontworpen, gebouwd en beheerd”, aldus Mark Paraskeva, vice president van Autodesk Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel