Bouwondernemer ontvangt Johan Stekelenburg Compliment 2012

maandag 2 april 2012
timer 2 min
Ed Kooijmans heeft het Johan Stekelenburg Compliment 2012 ontvangen. Kooijmans ontving de bijbehorende sculptuur en een geldbedrag van 5.000 euro voor zijn inspanningen voor De Regionale Huismeester. In 2010 richtte Kooijmans, naast zijn commerciële bedrijf, De Regionale Huismeester op. Hiermee biedt hij o.a. ex-gedetineerden en ex-daklozen weer een kans om aan het werk te komen. Het Compliment is een initiatief van maatschappelijk investeerder Start Foundation.

Ed Kooijmans is directeur/eigenaar van bouwbedrijf Van Asperdt BV. Tot de opdrachtgevers behoren o.a. woningbouwcorporaties, zorginstellingen en particulieren. Van Asperdt werkt veel voor het maatschappelijk middenveld en vindt het zijn plicht ook wat terug te doen. Zo ontstond bij hem het idee voor De Regionale Huismeester. Een nieuw bedrijf dat ervoor zorgt dat vastgoed, zoals woningen en kantoren, maar ook zwembaden, onderhouden wordt door mensen die een duwtje richting de arbeidsmarkt goed kunnen gebruiken.

 

In totaal waren er 32 kandidaten voorgedragen voor dit Compliment. Het Compliment is een eerbetoon aan de man die jaren in het bestuur van Start Foundation heeft gezeten en vooral naam maakte als vakbondsman. Hij overleed in 2003. Het Compliment wordt elke twee jaar uitgereikt en zet iemand in het zonnetje die zich, geheel in de geest van de naamgever, onderscheidend inzet voor mensen die niet makkelijk aan een baan komen. Heleen Hoekstra, de weduwe van Johan Stekelenburg, reikte het Compliment uit tijdens een grootschalige reünie voor oud-medewerkers van Start Uitzendbureau, de Startdag2012.

 

De twee andere genomineerden voor de 2012-editie waren Geert Hoving uit Emmen en Veros Sultan uit Alphen aan den Rijn. Geert Hoving is directeur/eigenaar van Cvites, mensontwikkelbedrijf. Cvites is een moderne loopbaanontwikkelaar voor mensen die lastig aan de bak komen. Naast betaalde opdrachten schromen ze niet om zich ook om niet in te zetten voor mensen die dat nodig hebben. Veros Sultan is als vrijwilliger verbonden aan een mentorproject in Alphen aan den Rijn en probeert op die manier het leven van ‘drop-outs’ weer op de rails te krijgen. Daarin combineert hij zijn eigen ‘lastige’ achtergrond met zijn zakelijke succes als ondernemer en eigenaar van ICOON BV.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel