Bouwfonds en Arcus slaan handen ineen

vrijdag 21 december 2012
timer 2 min
Bouwfonds Ontwikkeling en Arcus projectontwikkeling hebben gisteren een overeenkomst getekend voor een nieuw te vormen joint venture. Met deze samenwerking, die begin 2013 start, verwachten de nieuwe partners de komende jaren meer dan 1000 vakantiewoningen te realiseren.
De samenwerking is erop gericht om met inzet van ieders deskundigheid gezamenlijk de mogelijkheden te verkennen voor ontwikkelingen van nieuwe recreatieprojecten in Nederland. De voorkeur gaat uit naar projecten in Zeeland, de meren in Friesland of Overijssel, de kust van Noord- en Zuid-Holland en de Veluwe. Er zijn in eerste instantie vijf locaties geselecteerd; waarbij wordt gestart met de ontwikkeling Noordzeepark Nieuwvliet-Bad.
 
Eerdere samenwerking
Bouwfonds en Arcus werkten eerder intensief samen bij de ontwikkeling van Noordzee Résidence Cadzand Bad, een Roompot Vakantiepark. Samen hebben ze daar in twee jaar tijd meer dan 400 luxe recreatiewoningen succesvol gerealiseerd en verkocht. Beide partijen benadrukken dat zij elkaar zeer goed aanvullen. Waar Bouwfonds sterk is in alle facetten van grondexploitaties en gebiedsontwikkeling, kent Arcus zijn kracht in ontwerp, ontwikkeling en verkoop in recreatief vastgoed.
 
Walter de Boer, Directievoorzitter Bouwfonds Property Development: We zijn verheugd dat we de succesvolle samenwerking in Cadzand Bad met deze ondertekening een groter vervolg kunnen geven .” Enrico Koster, Directeur Arcus projectontwikkeling: “De markt van recreatieve woningbouw is aantoonbaar crisisbestendig gebleken. Door de krachten verder te bundelen ontstaat er een ongekend sterke speler.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel