Bouwers, ontwerpers en TNO samen voor BIM

donderdag 2 februari 2012
timer 2 min
De BNA, Bouwend Nederland, NL Ingenieurs en UNETO-VNI gaan samen met TNO een groot aantal kennisactiviteiten op het gebied van BIM organiseren. De brancheorganisaties en TNO sloten onlangs een overeenkomst. Doel is de leden te helpen innoveren op gebied van BIM.

De specialistische kennis die TNO heeft verzameld over BIM krijgt nu de kans om in de bouwwereld te worden gedeeld.

Kennisactiviteiten

Door de samenwerking hoeft niet iedere beroepsgroep het wiel opnieuw voor zichzelf uit te vinden en kunnen ze van elkaar leren. De volgende activiteiten worden onder meer in 2012 georganiseerd:

  • de (internationale) BIM-maand;
  • een BIM model van het jaar verkiezing;
  • lezingen.

TNO organiseert met betrokken partijen verschillende interactieve projecten (de zogenaamde technologieclusters), bedoeld voor alle leden van de deelnemende brancheorganisaties. In de technologieclusters worden praktische problemen uit de alledaagse BIM-praktijk aangepakt. De in de technologieclusters opgedane kennis wordt middels de eerder genoemde activiteiten met de leden van de brancheorganisaties gedeeld.

Volledig benutten BIM

BIM bestaat al enige tijd, maar is nog lang niet overal bekend of ver genoeg doorgevoerd om de voordelen echt te kunnen benutten. Met name voor kleinere bureaus en bedrijven die actief zijn in de bouwkolom lijken de investeringen in tijd, geld en kennis om met BIM te werken hoog. Die drempel willen de vier betrokken branches en TNO verlagen.

Het project loopt minimaal één jaar. De overeenkomst met de brancheorganisaties en de technologieclusters wordt grotendeels gefinancierd door subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel