Bouwen met Staal bezoekt C2C projecten in Park 20|20

dinsdag 15 november 2011
timer 2 min
In Hoofddorp verrijst Park 20|20, het eerste full service kantorenpark van Nederland dat volledig is ontwikkeld, ontworpen en uitgevoerd volgens de filosofie van Cradle to Cradle.  Het eerste gebouw, hoofdkantoor en merkenshowrooms van BSH Huishoudapparaten, is vrijdag j.l. geopend, binnenkort volgt de nieuwbouw FOX Vakanties. Bouwen met Staal organiseert 6 december a.s. een projectbezoek naar Park 20|20.

Het masterplan van Park 20|20 is gemaakt door C2C grondlegger William McDonough. Uitgangspunt van McDonough is dat een duurzame, inspirerende en comfortabele werkomgeving goed is voor het milieu, maar ook goed voor de kantoormedewerkers, bedrijfsvoering en bedrijfsresultaten.

 

Nederlandse partners

De vertaling van het plan naar de projectpraktijk in Hoofddorp is gemaakt met de Nederlandse partners: Delta Projectontwikkeling, Copijn Tuin- en landschapsarchitecten, KOW Architecten, bouwfysisch adviseur DGMR en aannemer IBB Kondor. Al vanaf de eerste projectfase heeft dit team gewerkt volgens de bekende C2C-principes van hergebruik van afval, energie, water en materialen. De kantoorgebouwen op het park gaan dan ook gebruik maken van gezamenlijke, duurzame systemen voor afvaltransport en -verwerking, watermanagement en -behandeling, en energiewinning uit duurzame bronnen.

 

Staal = C2C

Bij het criterium 'hergebruik van materialen' is de keuze van staal voor de draagconstructies van de gebouwen voor de hand liggend, gelet op de ver doorgevoerde en vrijwel onbeperkte mogelijkheden van recycling (van de materialen) en hergebruik (van de bouwdelen).

 

Staalskelet met Slimline-vloeren

Bij zowel BSH als FOX gaat de stalen hoofddraagconstructie samen met Slimline-vloeren. Deze vloeren bestaan uit een prefab betonnen onderplaat met deels ingestorte stalen liggers en een flexibele topvloer. In de constructievloer zijn de leidingen en kabels op te nemen, in twee richtingen: tussen de liggers en door de sparingen in de liggers. Via luiken in de topvloer blijft het leidingwerk altijd bereikbaar. Door de leidingenintegratie kunnen verlaagde plafonds achterwege blijven en kunnen de bruto-verdiepinghoogten omlaag. Deze hoogtereductie, alsmede het geringe eigen gewicht van de vloer leveren een flinke besparing op van het materiaalgebruik voor de constructie en de fundering. Ook dat is C2C

 

Aanmelden kan via Bouwen met Staal

 

 

Lees ook een recent nieuwsbericht over opening hoofdkantoor BSH Huishoudapparaten

 

www.park2020.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel