Bouwen met groen en glas voor ouderen

dinsdag 6 december 2011
timer 1 min
Vanuit het programma Bouwen met Groen en Glas is het onderzoek 'Groen licht voor ouderenzorg' uitgevoerd. In dit onderzoek wordt gekeken naar manieren om welzijn en vitaliteit van ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen te verbeteren door in de architectuur en bouw aandacht te besteden aan groen- en daglichttoepassingen. Hiervoor is het noodzakelijk in een vroegtijdig stadium groenprofessionals bij het ontwerp en de bouw van zorggebouwen te betrekken.
Door de aanhoudende vergrijzing groeit de aandacht voor het verbeteren van welzijn en vitaliteit van ouderen. Veel bestaande verpleeg- en verzorgingshuizen zijn sterk verouderd, zowel bouwkundig als in concept; ze zijn vaak donker, slecht geïsoleerd en voldoen niet meer aan de eisen voor het binnenmilieu.
Deze huizen zijn voor een belangrijk deel in de jaren ’60 en ’70 gebouwd en renovatie is hard nodig. Het onderzoek door Bouwen met Groen en Glas geeft handreikingen om met groen- en daglichttoepassingen een kwaliteitsverbe tering in de ouderzorg te bereiken, en geeft voorbeelden van nieuwe business cases.

Het volledige onderzoeksrapport kunt u hier downloaden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel