Bouw Stationskwartier Weert feestelijk gestart

maandag 10 oktober 2011
timer 2 min
Vorige week is de bouw van het Weertse Stationskwartier feestelijk gestart. Gedeputeerde A. Janssen, wethouder A. Kirkels plaatsten samen met Hassan Najja (Wonen Limburg) en Paul Hoen (Bouwfonds Ontwikkeling) hun handafdruk in het natte cement. Deze gedenksteen wordt later ingemetseld in de gevel van de nieuwe woningen in Stationskwartier.

Paul Hoen: “Deze handafdrukken symboliseren de samenwerking die Stationskwartier mogelijk heeft gemaakt. De samenwerking tussen Provincie, gemeente Weert, Wonen Limburg en Bouwfonds heeft ervoor gezorgd dat het plan waar zoveel mensen jaren op hebben gewacht, nu eindelijk ook fysiek van start is gegaan! We verwachten begin 2013 de sleutel aan de nieuwe bewoners te kunnen overhandigen.”

 

Wonen rondom groene daktuin

De herontwikkeling van de Stationsstraat, de Boermansstraat en de St. Maartenslaan omvat in totaal 112 koop- en huurwoningen/appartementen. Centraal in het plan komt een groene daktuin met bomen, siergrassen, heesters en bloeiende planten.Wonen Weert neemt 77 huurappartementen over. Bovendien wordt er 2.600 m2 aan commerciële ruimte gerealiseerd en komen er 203 parkeerplaatsen in een twee-laagse parkeergarage (waarvan 103 ‘vrije’ plaatsen bestemd voor bezoekers aan de binnenstad).

 

Planning

De winkeliers uit het plangebied, Aldi en Schoenenreus zijn tijdelijk elders in Weert gehuisvest. Scapino is tijdelijk gestopt met zijn bedrijfsvoering in Weert. Na de oplevering keren Scapino en Schoenenreus terug in het Stationskwartier.

 

www.stationskwartier-weert.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel