BNA verlegt grenzen voor Nederlandse architecten

dinsdag 24 april 2012
timer 2 min
Vandaag lanceerde de BNA in Keulen de nieuwe website www.dutcharchitects.org tijdens het congres ‘Bauen im Bestand – Umnutzung und Revitalisierung’. Op deze site presenteren Nederlandse architecten zich aan potentiële buitenlandse opdrachtgevers en partners.

De buitenlandse markt wordt steeds belangrijker voor architecten. ‘Voor Nederland, maar zeker ook voor architecten, is het juist nu cruciaal om te laten zien wat we kunnen en dit te verbinden met vraag en urgenties in andere landen. De BNA hoopt met deze website het internationaal ondernemerschap en de zichtbaarheid van ons vakmanschap een positieve impuls te geven. Inderdaad: hoe creatief ondernemerschap de wereld wat beter kan maken’, aldus Fred Schoorl (directeur BNA). De BNA promoot de nieuwe website ook in het buitenland. In de toekomst wordt deze uitgebreid met nog meer projecten van bureaus en informatie over Nederlandse architecten.

 

BNA International

Als onderdeel van de topsector Creatieve Industrie leveren architecten een belangrijke bijdrage aan de versterking van de Nederlandse economie. Het kabinet heeft de ambitie om deze sector de komende jaren een extra impuls te geven. BNA International stimuleert deze ontwikkeling.’Doel van het programma is om de economische positie van de Nederlandse architecten te versterken,’ aldus Fred Schoorl. ‘Het wordt uitgevoerd in samenwerking met een aantal toonaangevende bureaus.’

Bij de verdere ontwikkeling van BNA International werkt de BNA samen met DutchDFA en het NAi. Dutcharchitects.org is mede mogelijk gemaakt door DutchDFA.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel