Binnenklimaat scholen onder druk

zondag 29 januari 2012
timer 1 min
Nederland telt ruim 7.000 vestigingen basisonderwijs met in totaal meer dan 1,5 miljoen leerlingen. Uit onderzoek blijkt dat op acht van de tien scholen het binnenklimaat onder de maat is. Hierdoor staan de gezondheid en onderwijsprestaties van meer dan een miljoen leerlingen onder druk. Het is bovendien nadelig voor de arbeidsomstandigheden van de leerkrachten. In het onderzoeksrapport ‘Gezond en goed, scholenbouw in topconditie’ luidt Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol de noodklok. In de meeste klaslokalen met een plafondhoogte van 2.80 meter zitten doorgaans zo’n 25 leerlingen. Door het slechte binnenklimaat krijgen kinderen last van ontstekingen aan luchtwegen en er zijn heel veel hoofdpijnklachten. Dat zei Van der Pol bij de uitreiking, aan minister Van der Laan (WWI) en staatssecretaris Dijksma (OCW), van haar rapport, begin juli in Nieuwspoort.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel