Betonson levert eerste duurzame houtvezelcement geluidsschermen
De houtvezelcement geluidschermen zijn duurzamer dan betonnen geluidsschermen. Het hout voor de houtsnippers komt uit speciale productiebossen. De CO2 die deze bossen opnemen, is groter dan de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie van de schermen.
Nature plus label
De schermen zijn daarnaast volledig recyclebaar. Vanwege de goede eco-balans heeft het scherm het Nature plus label verkregen. Faseton geluidsschermen gaan 40 tot 50 jaar mee.
Brede variatie in houtvezelschermen
Afhankelijk van vormgeving en dikte absorberen de geluidsschermen tot 20 decibel geluid. Er is een brede variatie in houtvezelschermen, waaronder een type dat ook brandwerend is. Ieder type heeft andere accenten in vormgeving, kleur, stevigheid en geluidsabsorptievermogen. De schermen behouden hun bijzondere vorm en structuur gedurende de hele levensduur. Het is diezelfde structuur die graffitispuiters ontmoedigt aan het werk te gaan; de verf wordt namelijk opgezogen. In andere Europese landen worden de schermen al langer gebruikt.
Reflecterend geluidscherm en 21 kunstwerken
De verbreding van de A12 tussen Utrecht en Veenendaal wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door de BAM Groep. De werkzaamheden zijn begin 2011 van start gegaan en nemen twee jaar in beslag. Het project A12 Utrecht - Veenendaal is onderdeel van het plan Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt hierin versneld 30 hardnekkige knelpunten op de Nederlandse wegen aan. Betonson levert naast de houtvezelmix schermen ook
Meer weten? http://betonson.com
Reactie toevoegen